1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VÄRSKEM ILME I Pirita rannapingid saavad värske ilme
VÄRSKEM ILME I Pirita rannapingid saavad värske ilme

VÄRSKEM ILME I Pirita rannapingid saavad värske ilme

Täna alustati Pirita rannas pinkide õlitamisega. Kuigi kevad on olnud vinduv – ilmad jahedad ja tuulised –, pole rannahooldajad töid pausile pannud, vaid puhastanud rannaala, planeerinud ja sõelunud liiva ning teinud muid töid, et Pirita rand hooajaks valmis oleks. Värske väljanägemise saavad ka talvega luitunud pingid.

„Pirita rannas on 44 pinki. Hooldajad on juba kontrollinud, et kõik pinkide lipid oleksid terved, värvinud pinkide metallist raame ning nüüd on järg pinkide õlitamise käes,” kirjeldas Liinat. Pingid lastakse kuivada ja veetakse seejärel rannaalale laiali.

Osa inventari ongi juba liivaalale laiali veetud, näiteks prügikastid. “Prügikastid on puhastatud ja varustatud kilekottidega ning neid tühjendatakse igal hommikul,” sõnas Liinat ja lisas, et rannaalal ja rannametsas on kokku sadakond prügikasti.

Samuti on alustatud rannakabiinide korrastamist ja laialivedu liivaalale.

“Tööd jätkuvad ning enne hooaja algust sõelutakse veel teist korda läbi ka kogu rannaala liivariba, mis on Pirital 2,4 kilomeetrit pikk ja umbes 30 meetrit lai ning on veel väiksemaid töid,” märkis Liinat.

Linnaosavanem kinnitas, et 1. juuniks, mil rannahooaeg ametlikult algab, on kõigi töödega ühele poole saadud ja Pirita rand särab kui prillikivi. „Oleme igal kevadel oma töödega tähtajaks valmis saanud, saame ka tänavu,” lubas ta.

Head Uudised GoodNews