1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Verston hakkab hooldama Pärnumaa, Lääne-Virumaa ja Tartumaa riigiteid
Verston hakkab hooldama Pärnumaa, Lääne-Virumaa ja Tartumaa riigiteid

Verston hakkab hooldama Pärnumaa, Lääne-Virumaa ja Tartumaa riigiteid

Alates oktoobrist vastutab järgmised viis aastat Lääne-Virumaa, Pärnumaa ja Tartumaa riigiteede hooldamise eest Eesti üks suurimaid teedeehitus- ja korrashoiu ettevõtteid Verston. Kokku hooldab taristuettevõte siis 38% riigiteedest 6379 kilomeetril.

Kolme korrashoiupiirkonna uute lepingute kogumaksumus järgmiseks viieks aastaks on 37,4 miljonit eurot. Nii Tartumaa kui Lääne-Virumaa riigiteid hooldas Verston ka eelneval viiel aastal. Pärnumaa teede korrashoiu hanke võitis ettevõte ühispakkumises Lääne Teed OÜ-ga. Pärnumaal jääb Verstoni vastutusalasse 722, Tartumaal 1382 ja Lääne-Virumaal 1207 kilomeetrit riigiteid.

Lepingud nendes piirkondades võivad luua võimaluse pakkuda sügisest ümbruskonna inimestele uusi töökohti.

Lisaks loetletud maakondadele hooldab Verston alates eelmise aasta oktoobrist Lääne-Harju, Võrumaa ja alltöövõtulepinguga Saare maakonna riigimaanteid. Ettevõtte kõikide hoolduslepingute kogumaksumus on 75,4 miljonit eurot.

Verston investeeris möödunud aastal uude hooldus- ja ehitustehnikasse ligi 9 miljonit eurot, et vähendada CO2 jalajälge taristuvaldkonnas ning teha tööd senisest efektiivsemalt. Verstoni piirkonnakeskustesse üle Eesti jõudsid 19 kõige moodsamat Scania ja Volvo hooldeautot. Masinaparki lisandus ka 15 uut John Deere traktorit, efektiivsemaks lumekoristuseks soetati 360 000 euro eest uusi sahkasid ja suveks 900 000 euro väärtuses niiduseadmeid.

„Oleme Verstonis seadnud ambitsioonika eesmärgi saada maailma kõige keskkonnasäästlikumaks taristuettevõtteks. Seetõttu töötame järjepidevalt selle nimel, et vähendada Verstoni tegevusest tekkivat CO2-heidet, tegutseda targemalt ja kasumlikumalt. Ka tänavu soetame juurde uusi kaasaegseid hooldemasinaid. Uute baasautode soolapuisturitel katsetame esmakordselt Thermologic lisaseadet, mis võimaldab talvel kasutada soola efektiivsemalt ja vähem loodust reostavalt. Lisaks uue tehnika soetamisele korraldame kõikides tegevuspiirkondades hooldemasinate juhtidele säästliku sõidu koolitusi,“ selgitas Verstoni korrashoiu valdkonnajuht Tarmo Lood.

Head Uudised GoodNews