1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VIDEO I Annetuskampaania uus eesmärk: 2000 talvevarustust Ukraina sõduritele
VIDEO I Annetuskampaania uus eesmärk: 2000 talvevarustust Ukraina sõduritele

VIDEO I Annetuskampaania uus eesmärk: 2000 talvevarustust Ukraina sõduritele

MTÜ Slava Ukraini eestvedamisel eile alanud annetuskampaania «1000 kangelast lumes» täitis oma eesmägi juba esimese ööpäevaga ja kogus 400 000 eurot Ukraina sõduritele talvevarustuse soetamiseks. Annetajate suure huvi tõttu otsustati eesmärki kahekordistada ja kampaania jätkub, et soe talvevarustus jõuaks 2000 sõdurini.

«Oleme väga tänulikud ja uhked eestlaste üle! Suur aitäh kõikidele annetajatele, tänu kellele saime ühe päevaga oma esimese eesmärgi täidetud – esimesed 1000 Ukraina sõdurit saavad nüüd sooja talvevarustuse. Meie järgmine eesmärk on kaks korda suurem, sest ma tean, et koos me suudame veel enamat,» ütles Slava Ukraini tegevjuht Johanna-Maria Lehtme.

«Sõdur, kes võitleb külmaga, ei võitle samal ajal vaenlasega. Peame olema valmis selleks, et sõda kestab veel kaua. 1000 vormikomplekti on tegelikult piisk merre võrreldes Ukraina armee tegeliku vajadusega. Kuna Eesti inimeste toetus Ukraina võitlusele on muljetavaldav, siis suurendame oma ambitsiooni. Paneme riidesse ühe terve Ukraina brigaadi eesliinil võitlevad üksused. Praegusel sõja ajal see tähendab see 2000 võitlejat,» lisas Lehtme.

Kampaaniaga toetatakse Ukrainat kahekordselt, sest kogu komplekt tellitakse Ukrainas Dnipros asuvast tehasest, seega saavad annetuste eest inimesed tööd ja Venemaa okupatsiooniarmee vastu võitlevad mehed sooja. Lehtme käis koos filmirežissöör Ilmar Raagiga Ukrainas parima hinna-kvaliteedi suhtega vormi ja tootjaid otsimas.

«Meie vormid on natukene paremad kui need, mida Ukraina riik oma armeele annab,» ütles Raag. Täna hommikul pandi Dnipro õmblusvabrikuga paika viimased detailid ning parimate vormide tellimiseks konsulteeris Raag ka Eesti kaitseväe ekspertidega.

Tee kohe annetus! Ukraina sõdurid talveks sooja!

“1000 kangelast lumes” algatuse kohta on võimalik rohkem infot leida veebileheküljel 1000kangelast.slava.ee, samal veebileheküljel saavad kõik soovijad ka oma 10, 25 või 50 € suuruse annetuse teha.

Lisaks saab annetada ka telefoni teel: 

  • 9002406 (10 €)
  • 9002407 (25 €)
  • 9002408 (50 €)

Kes soovib suurema annetuse teha, leiab vajalikud rekvisiidid samuti veebileheküljelt 1000kangelast.slava.ee

Vajalikku varustusse kuuluvad talvejope, talvepüksid, fliis, soe aluspesu, torumüts ja lumeülikond. Ühe komplekti maksumuseks on hinnanguliselt 400 € ning kampaania eesmärgiks koguda kokku 800 000 eurot. 

Head Uudised GoodNews