1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VIDEO I Jüri gümnaasiumi õpetaja Eva Viidemann: minu suurim ülesanne on tekitada huvi tunni vastu
VIDEO I Jüri gümnaasiumi õpetaja Eva Viidemann: minu suurim ülesanne on tekitada huvi tunni vastu

VIDEO I Jüri gümnaasiumi õpetaja Eva Viidemann: minu suurim ülesanne on tekitada huvi tunni vastu

Rahvusvahelise õpetajate päeva puhul tuleb “Duublile” külla Jüri Gümnaasiumi õpetaja Eva Viidemann, kes on leiutanud väga põnevaid lahendusi, kuidas lastele vene keel selgeks teha.

Eva on suutnud muuta vene keele õppimise põnevaks tänu eriti innovaatilistele lahendustele nagu näiteks multifilmide tegemine, muusika kuulamine, filmianalüüs, mõistekaardid, veebipõhine sõnaõpe, projekti- ja grupitööd ning e-reede.

“Meile on antud vabad käed sisus ja teemades,” selgitab ta, tänu millele ongi tal võimalus kujundada tunde täpselt oma äranägemise järgi. “Õpetaja jutustab iseenda huvidest, hobidest, perest. Oma elu jagamine on lähedust loov.”

Eva tahab tuua vene keele õpilaste jaoks tänapäeva ja tekitada huvi tunni vastu. “Vene keel ei ole jäänud kinni Nu Pagadisse. Me kuulame tänapäevast muusikat ja vaatame filme,” lisab ta.

Õpetajate suhtes on tihtipeale justkui eeldus, et nad on ranged ja akadeemilised. Eva ise tunnistab, et võib olla ka range, ent samal ajal hästi lähedane ja et temagi õpib iga päev midagi uut.

Head Uudised GoodNews