1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VIDEO I Kristiine korteriühistute infotunnis räägiti kriisideks valmisolekust
VIDEO I Kristiine korteriühistute infotunnis räägiti kriisideks valmisolekust

VIDEO I Kristiine korteriühistute infotunnis räägiti kriisideks valmisolekust

Kristiine Linnaosa Valitsuse infosaalis ja veebiformaadis toimus 16. novembril infotund korteriühistutele, kus toimus arutelu korteriühistute kriisivalmiduse üle.

Foto: Kristiine Linnaosa Valitsus

Infotunnis esines Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti juhtivspetsialist Tiina Laube, kes rääkis, millist eeltööd võiksid korteriühistud teha, et tagada hakkamasaamine kriisi ajal.

“Inimesed on harjunud mugavusega ning mõtlevad, et kriis nendeni ei jõua,” rääkis Laube ning lisas, et kui ka midagi juhtub, on hea, kui inimesed teavad, kuidas toimida.

Selleks, et korteriühistu saaks valmistuda kriisiks, tuleb teha eeltööd – tuleb uurida, millised on need tõenäolised ohud varitsevad korterelamu piirkonnas ning tuleb leppida kokku ohust teavitamise korraldus. Samuti peab iga korteriühistu teadma, millised teenused ühistus sõltuvad elektrist ning milliseid alternatiivseid lahendusi on võimalik kasutada.

Samuti peab olema iga elanik ohuks valmis ning olema varustatud vähemalt seitsme päevase toidu- ja joogivaruga.

„Kui toitu koju varuda, tuleb jälgida, et toit oleks pika säilivusajaga ning samuti on hea, kui toiduvaru on pidevalt rotatsioonis. Kui midagi ära tarbida, siis koheselt ka juurde osta,“ arutles Laube.

Kristiine linnaosa vanema Jaanus Riibe sõnul on linnaosa piisavalt väike ja kodune, et naabrid omavahel üksteist hästi tunneksid ning teaksid ka üksteise kontakte, et ohu korral kiiresti ja efektiivselt omavahel suhelda. “Samuti tuleb korteriühistul igaks juhuks kaardistada korteris elavad eakad, liikumisraskustega või erivajadustega inimesed, et elanikud teaksid ka neid ohu korral aidata. On oluline teadvustada ja läbi mõelda, kuidas valmistuda erinevateks kriisideks,“ ütles Riibe.

Head Uudised GoodNews