1. Avaleht
  2. Haridus
  3. FOTOD I Viiratsis avati muretut lapsepõlve kujutavad uued lasteaiaruumid
FOTOD I Viiratsis avati muretut lapsepõlve kujutavad uued lasteaiaruumid

FOTOD I Viiratsis avati muretut lapsepõlve kujutavad uued lasteaiaruumid

Reedel, 29. aprillil avati Viljandi vallas Viiratsi alevikus kahele lasteaiarühmale kauaoodatud uued ruumid, mis kujutavad muretut lapsepõlve ja on inspireeritud õunapuuaiast.

Foto: Viljandi vald

Viiratsi koolimajja rajatud lasteaia uute ruumide lahenduse lõi sisearhitekt Kaari Metslang, kes kujundas samuti Viljandi vallas asuva Pärsti mõisalasteaia sisemuse, mis võitis Eesti Sisearhitektide Liidu aastapreemia. Metslangi sõnul kujutavad Viiratsi uued ruumid muretut lapsepõlve, mida peegeldab kergetes, helgetes toonides roosamanna-lillelõhnaline maailm, oma väikeste salapaikadega.

Foto: Viljandi vald

„Ruumide kujundamisel inspireeris mind Viiratsi Rübliku lasteaia suur hoov, mis on väga kodune ja täis õunapuid. Õunapuuõite helgust ja kevadist meeleolu on uutesse ruumidesse kaasa võetud,“ ütleb sisearhitekt.

Foto: Viljandi vald

Metslangi sõnul lõi olemasolev ruum omad võimalused ja samas seadis ka piirangud. „Massiivne kandev sein läbib hoonet ja jagab rühmaruumid kaheks eraldi toaks. Minu ülesanne oli ruumid omavahel loogiliselt siduda ning tekitada lastele erinevaid tegevuskeskusi. Sain ära kasutada maja olemasolevat geomeetriat ehk lintakna esist tõstetud põrandat, mis toimib nüüd ruumides täiendava mängukeskuse, lava ja puhkealana.“

Foto: Viljandi vald

„Nüüd, kui ruumid on valmis ja sisustatud võib tõdeda, et esialgne kujutluspilt ja lõpptulemus langevad kokku. Arvan, et mänguonnid said päris toredad. Sinna mahub mitmekesi plaani pidama, mürama või näiteks pehmete loomadega metsaelu mängima. Ka õpetaja mahub mängu,“ lisas Metslang.

Foto: Viljandi vald

Viljandi vallavanema Alar Karu sõnul on uusi hooneid ja ruume valla poolt alati suur rõõm avada. „Eriti head meelt teeb võimalus meie valla lastele lapsepõlve ilusamaks ja helgemaks teha. Usun, et Viiratsi lasteaia uute rühmaruumidega tutvudes tunnevad kõik, et lapsed, kes sellistes ilusates ruumides oma lapsepõlves mõned aastad mööda saadavad, soovivad ka, et ülejäänud elus oleks nende ümber ilus ja rõõmus elu.“

Foto: Viljandi vald

Viiratsi lasteaias on 120 last ning uutes ruumides on kohta kahele rühmale ehk 48 lapsele. Viiratsi lasteaia ruumide ehitus algas eelmise aasta mais. Ehitustööd viis ellu Lasten Ehitus OÜ ning tööd pidid valmima juba 30. oktoobril, kuid erinevatel põhjusel venis periood pikemaks ja lasteaed sai rühmaruumid enda käsutusse aprilli alguses. Alltöövõtu korras projekteeris arhitektuuribüroo Nafta OÜ. Mööbel uutesse ruumidesse telliti firmalt Kumer Saag OÜ.

Foto: Viljandi vald

Rühmaruumide ehitus läks maksma ligi 460 000 eurot ja lasteaia mööbel 133 000 eurot (hinnad käibemaksuga).

Foto: Viljandi vald
Head Uudised GoodNews