1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Viljandis toimub pärimuskonverents Oma Lugu
Viljandis toimub pärimuskonverents Oma Lugu

Viljandis toimub pärimuskonverents Oma Lugu

Oma lugu18. märtsil toimub Viljandi Pärimusmuusika Aidas TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia eest veetav pärimuskonverents, kus pärimuse tänapäeva toomise võimaluste üle.

Konverentsi avab Anzori Barkalaja ettekandega „Mõistestik: ahistaja või toetaja?“. Seejärel esitlevad kultuuriakadeemia osakonnad oma ettevõtmisi, kus tegemist pärimuse kaasaegsete vormidega. Vaadatakse, kuidas on erinevad erialad pärimust/päritust õppetöös mõtestanud ja millised on parimad näited üliõpilastöödest.

Päeva teises pooles arutlevad pärimuse vormide ja olemuse üle Taive Särg Eesti Kirjandusmuuseumist, Kairi Leivo Pulsti õpistust, Kristel Rattus Eesti Rahva Muuseumist, Aivi Lintnermann Rahvakultuuri Keskusest ja Eino Pedanik kultuuriministeeriumist. Diskussiooni modereerib folklorist ja õppejõud Madis Arukask.

Konverentsi lõpetab tantsuline performance „Street-folk I reglement“, mille on ühiselt loonud tantsukunsti ja muusikaüliõpilased. Performance’s on põnevalt omavahel seotud pärimus- ja tänavatants ning pärimusmuusika.

Konverentsile on oodatud kõik kaasamõtlejad, huvilised ja pärimusega tegelejad.

Pärimuskonverents on tasuta ja toimub festivali Oma Lugu raames.

Head Uudised GoodNews