1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Virumaa kolledž korraldab karjääripäevade sarja maakonna ettevõtetes
Virumaa kolledž korraldab karjääripäevade sarja maakonna ettevõtetes

Virumaa kolledž korraldab karjääripäevade sarja maakonna ettevõtetes

TalTechi Virumaa kolledž korraldab 19. – 26. märtsini karjääripäevad Ida- ja Lääne-Virumaa gümnasistidele ning kutsehariduskeskustes õppijatele. Võimalusi teha põnevat ja tasuvat karjääri tutvustatakse õpilastele kohapeal neljas ettevõttes – Hanza Mechanicsis, Jeld-Wen Eestis, Eesti Energias ning Viru Keemia Grupis.

Karjääripäevade avaüritusel 19. märtsil võtab Narva Hanza Mechanicsis õpilasi vastu tehase juht Juhan Terasmaa. Ta tutvustab nii rahvusvahelist Hanza Mechanics gruppi kui ettevõtte Tartu ja Narva tehastes toimuvat. Lähemalt räägitakse karjäärivõimalustest Narva uues tehases, kus täna töötab juba üle 300 inimese (operaator-seadistajad, keevitajad, koostajad, tehnoloogid jt). Toimub ekskursioon kõigis tehase osakondades, alustades laost ja jätkates kogu tootmisprotsessiga.

  • Analoogsed tutvustused ja ekskursioonid toimuvad veel 21. märtsil Jeld-Wen Eesti tehases Rakveres ning 22. märtsis Eesti Energia Auvere tehases.
  • Karjääripäevade lõppüritus leiab 26. märtsil Kohtla-Järvel Viru Keemia Grupis (VKG). Seal tutvustavad ettevõtte infotehnoloogia juht Lauri Saul ja peaspetsialist Olga Guseva tootmisandmete kogumist, visualiseerimist ja analüüsi. VKG karjäärivõimalusi tutvustab töösuhete juht Tea Allikmäe. Lisaks toimub ekskursioon VKG Oil Petroter III õlitehases.

TalTechi Virumaa kolledži partnersuhete juht Anna Kaljusaar toob esile, et karjääripäevad pakuvad noortele head võimalust vahetult oma kutsevaliku perspektiive tunnetada. „Kohalikud ettevõtted ja Virumaa kolledž pakuvad võimalusi saada tipptasemel insenerideks ning teha edukat karjääri nii oma kodukohas kui mujal maailmas,“ ütles Kaljusaar.

Head Uudised GoodNews