1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Nõmme aktiivsed noored taaselustasid koolidevahelise mälumängu traditsiooni
Nõmme aktiivsed noored taaselustasid koolidevahelise mälumängu traditsiooni

Nõmme aktiivsed noored taaselustasid koolidevahelise mälumängu traditsiooni

Aasta alguses toimusid Nõmme põhikoolides mälumängude eelvoorud, mis eelmisel nädalal kulmineerus koolidevahelise finaaliga.

Osaluskogu Nõmme Aktiivsed Noored viis aasta esimestel kuudel läbi mälumängude eelvoorud Nõmme linnaosa põhikoolides, kus osalesid võistkonnad kolmes vanusegrupis – 1.-3. klass, 4.-6. klass ja 7.-9- klass. Möödunud neljapäeval, 14. märtsil koguneti aga Nõmme gümnaasiumi aulasse, et selgitada välja selle aasta parimad mälumängurid. Mälumängu viis läbi tuntud mälumänguküsimuste koostaja ja Kivimäe kooli ajalooõpetaja Margus Pillau.

Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri peab linnaosavalitsuse, Nõmme aktiivsete noorte ja gümnaasiumi noortekogu koostööd igati õnnestunuks. „Nõmmel kogub hoogu osaluskogu nimega Nõmme Aktiivsed Noored. Möödunud kevadel korraldasid nad eduka mälumängu Nõmme Kevade raames. Saadud positiivsele kogemusele tuginedes otsustati seekord idee laiemalt ette võtta ja väike teadmistel põhinev võistluslik moment ka kohalike koolide vahel tekitada. Sarnaseid mälu- ja mõttemängude mõõduvõttusid on ka varasemalt ajaloos olnud, kuid viimastel aastatel on need taandunud. Oleme seda traditsiooni uuele elule aitamas ja Nõmme gümnaasiumis toimunud mälumäng on selleks hea näide. Tänan kõiki mälumängul osalenud Nõmme noori,“ sõnas Kuri.

Nõmmel kogub hoogu osaluskogu nimega Nõmme Aktiivsed Noored. Möödunud kevadel korraldasid nad eduka mälumängu Nõmme Kevade raames. Saadud positiivsele kogemusele tuginedes otsustati seekord idee laiemalt ette võtta ja väike teadmistel põhinev võistluslik moment ka kohalike koolide vahel tekitada.

„Ma olen väga tänulik kahe asja eest. Esiteks meie väikese osaluskogu liikmetele, kes kõik kooli ja huvitegevuse kõrvalt andsid oma panuse võistluse korraldamisse. Teiseks olen ma tänulik kõikidele koolidele, kes meid eelvoorudes sõbralikult võõrustasid. Loodan, et kõigile osalistele meeldis ja kohtume juba järgmistel üritustel,“ jagas tänusõnu osaluskogu Nõmme Aktiivsed Noored president Esther Anna Heeney.

Nõmme linnaosa koolidevahelise mälumängu finaalis osalesid 3-5 liikmelised võistkonnad Nõmme põhikoolist, Kivimäe põhikoolist, Rahumäe põhikoolist, Pääsküla koolist ja Hiiu koolist.

  • Noorima vanusegrupi võitjateks tulid Nõmme põhikool kolmanda klassi tüdrukud.
  • Teise vanusegrupi ehk 4.-6. klasside arvestuses võitis Hiiu kooli tiim. Siinkohal väärib märkimist, et võistlusest osa võtta otsustati vaatamata kahe liikme puudumisele ehk võideti vaid kaheliikmelise tiimina.
  • Vanema vanusegrupi võitjateks osutus Kivimäe põhikooli kaheksanda klassi poiste võistkond.

Nõmme koolidevahelise mälumängu toetajad olid InGame, Tallinna botaanikaaed, Nõmme gümnaasium ja Nõmme linnaosa valitsus.

Nõmme Aktiivsed Noored (lühidalt NAN) on 2021. aastast alates Nõmmel tegutsev noorte osaluskogu. Osaluskogu koondab endas aktiivseid noori, kes soovivad oma kogukonna noorte elu meeldivamaks muuta, korraldades erinevaid üritusi ja edastades noorte häält linnaosavalitsusele. NAN tegevusi saab jälgida Instagramis @nommeaktiivsednoored.

Head Uudised GoodNews