1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ANNA OMA HÄÄL I Pirita kodulehel käib küsitlus koerapesula rajamise kohta
ANNA OMA HÄÄL I Pirita kodulehel käib küsitlus koerapesula rajamise kohta

ANNA OMA HÄÄL I Pirita kodulehel käib küsitlus koerapesula rajamise kohta

Pirita linnaosa valitsus algatas kodulehel küsitluse seoses ideega rajada Piritale iseteeninduslik koerapesula.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul on küsitluse eesmärk elanike arvamuse teadasaamine. “Piritale Padriku kortermajade lähedale Võsa tee 26 on plaanis järgmisel aastal rajada koerte jalutusväljak ning kogukonnas on liikunud mõte, et Pirital võiks olla koerapesula. Küsitluses soovimegi teada saada hinnanguid eelideele, kas tasub sellega edasi minna,” sõnas Liinat. Ta lisas, et tegemist oleks iseteenindusliku koerapesulaga, mis toimiks samal põhimõttel nagu autode pesemiseks paigaldatud mündipesulad.

Ta selgitas, et koera pesemine on võimalik ka kortermajas elades, kuid on loomaomanikke, kes ei saa või ei soovi lemmikut oma vannis pesta ning otsivad selleks muid võimalusi. “Nii nagu kortermajade lähedusse ehitatakse koerte jalutusväljakud, et loomad saaksid piisavalt palju liikuda, nii on paljudes linnades paigaldatud loomaomanike elu hõlbustamiseks iseteenindamise põhimõttel töötavad koerte pesemise masinad, kus koeraomanik saab osta erinevaid teenuseid. Soovitud teenuse alustamiseks tuleb mündid masinasse lasta,” rääkis Liinat.

Küsimusele “Kas rajada Piritale koerapesula?” vastas eile poole päeva jooksul üle 60 inimese. Küsitlus jääb üles kuni 14. oktoobrini ja on leitav kodulehelt.

Head Uudised GoodNews