1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. AUHINNAFOND 16 000 I Digiharidusprogramm ootab noorte ideid jätkusuutlikkuse edendamiseks
AUHINNAFOND 16 000 I Digiharidusprogramm ootab noorte ideid jätkusuutlikkuse edendamiseks

AUHINNAFOND 16 000 I Digiharidusprogramm ootab noorte ideid jätkusuutlikkuse edendamiseks

Samsungi digiharidusprogramm „Solve for Tomorrow“ alustab uut hooaega ning ootab osalema koolinoorte võistkondi. Seekord otsitakse võistlusele eelkõige noorte ideid, mis keskenduksid jätkusuutlikusele. 9.-12. klasside noortele mõeldud võistluse auhinnafond on 16 000 eurot ning möödunud aastal tõi kõrge teise koha koju just Eesti võistkond.

„Programmi ja sellega kaasneva võistluse eesmärk ei olegi lõpuks jõuda mingi valmis toote või lahenduseni. Eelkõige tahame noori innustada mõtlema avatult ning alustada vähemalt ideest, mis võiks lahendada mõnda akuutset probleemi. Programmi jooksul siis õpetame noori, kuidas üldse edukalt ideesid edasi arendada ja seda esitleda,“ selgitas Solve for Tomorrow programmi juht Egle Tamelyte.

Eelneval hooajal osales programmis terve Baltikumi peale kokku 105 võistkonda, mis tõid kokku 306 noort kolme Balti riigi peale. Teise koha ja 5000 euro väärtuses Samsungi seadmed võitis Eesti meeskond Spotter, kes valmistab discgolfi ketta jälgimise seadet. Esikohale tuli Lätist pärit võistkond, kelle ideeks oli luua rakendus, mis viiks kokku tööandjad ja noored töötaja ning oleks abiks paljudes noorte tööhõivega seotud küsimustes.

Kui möödunud aastal oodati noortelt ideid, kuidas tuua koroona järgselt taas tasakaal digi- ja pärismaailma vahele, siis sellel hooajal on fookuses jätkusuutlikus. „Keskkonnahoid ja jätkusuutlikus on väga oluline teema ja ootamegi nüüd ideid, mis võiks lahendada mõnda probleemi just selles valdkonnas. Võistlusel osalemiseks ei ole eelteadmisi vaja, vaid oodatud on kõik huvitavad mõtted. Probleemi lahenduseks võib olla mobiilirakendus, arvutiprogramm, avalik üritus, haridusprogramm, vahva leiutis, keskkonnaga seotud lahendus või mis iganes,“ märkis Tamelyte. Võistlusest oodatakse osa võtma 9.-12. klassi noori 3-5 liikmeliste võistkondadena. Kandideerimine on avatud 12. septembrist kuni 6. oktoobrini. Võistluse esimeses etapis tuleb välja käia vaid enda idee ning seda põhjendada. Solve for Tomorrow finaali auhinnafondi suuruseks on 16 000 eurot. Esikoha võistkond pälvib 5000 eurot ning lisaks 5000 euro eest Samsungi seadmeid. Teise koha auhind koosneb 4000 euro eest valitud Samsungi seadmetest ning kolmanda koha auhind 2000 euro väärtuses seadmetest. Lisaks on ka lohutusauhinnad.   Lisaks Samsungi ekspertidele löövad võistluse mentoritena ja žüriis Eestist kaasa TalTechi, Mektory, Tartu Ülikooli, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Junior Achievement Estonia ja teiste hariduse ja innovatsiooniga seotud organisatsioonide esindajad.

  • Kogu informatsiooni Solve for Tomorrow võistluse ja tingimuste kohta leiab veebilehelt www.solvefortomorrow.ee ning uudised ja teated leiab programmi Facebook-ist. Programmi kodulehelt leiab ka hulgaliselt õppevideoid, mis on valminud Digitaalne IQ programmi jooksul.
Head Uudised GoodNews