1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Coop Pank paneb õla alla TalTechi tehisaru ja ESG õppele
Coop Pank paneb õla alla TalTechi tehisaru ja ESG õppele

Coop Pank paneb õla alla TalTechi tehisaru ja ESG õppele

Tallinna Tehnikaülikool ja Coop Pank sõlmisid koostööleppe, mille käigus hakkab pank toetama tehisaru (AI) ja jätkusuutliku ning vastutustundliku juhtimise (ESG) valdkonnast huvitatud üliõpilasi, kellele pakutakse nii stipendiume kui erinevaid praktilisi võimalusi.

Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink märkis, et tehisaru ja ESG on valdkonnad, mis haaravad aina olulisema rolli nii panganduse kui üldiselt majanduse valdkonnas, kuid milles napib oskuslikke töötajaid. „Tudengid, kes täna seovad end nende valdkondadega, saavad tööturule sisenedes väga tugeva konkurentsieelise. Meie peamine eesmärk TalTechiga koostöölepet sõlmides ongi soodustada huvi valdkondade vastu, milles näeme olulist potentsiaali Eesti panganduse ja laiemalt majanduse konkurentsivõime suurendamiseks,“ lausus Rink.

Tallinna Tehnikaülikooli rektor Tiit Land märkis, et koostöö pangaga hõlmab mitmeid tegevusvaldkondi: see aitab õppetööd mitmekesistada, tudengeid toetada, panga töötajaid koolitada ja uuringuid läbi viia, aga ka pakkuda bakalaureuse- ja magistritööde teemasid ning praktikakohti. „Panga eksperte on kavas kaasata õppetöösse, samuti on ülikoolil huvi nii nimetatud reaaleluliste kaasuste vastu. Mitmeid ühiseid plaane on ülikoolil ja pangal ka teadustöö – sealhulgas uuringute ja analüüside- ning täiendkoolituste valdkonnas,“ nentis Land.

Coop Pank paneb veebruari lõpus algaval konkursil välja kaks stipendiumit tehisintellekti ja ESG valdkonnast huvitatud üliõpilastele. Leping näeb ette, et tehnikaülikooli majanduse ja IT tudengid saavad panka külastada, et näha, kuidas koolis omandatud teadmised igapäevatöös rakendust leiavad.

Tallinna Tehnikaülikoolis (TalTech) kohtuvad haridus ja teadus ettevõtlusega, et edendada jätkusuutlikust ja rakendada innovatsiooni. TalTech teeb koostööd ülikoolide, teadusasutuste- ja ettevõtetega üle terve maailma. Tehnikaülikooli teadlased pakuvad tuge organisatsiooni- ja tootearenduses, et luua koos ettevõtetega igapäevaelu parendavaid lahendusi.

ESG on ettevõtte keskkonna-, sotsiaalsete ja juhtimisstandardite kogum, mis aitab luua pikaajalist väärtust.

Head Uudised GoodNews