1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Eesti Betooniühingu 2021. aasta üliõpilastööde preemiad said Erik Teder ja Mihkel Pogga
Eesti Betooniühingu 2021. aasta üliõpilastööde preemiad said Erik Teder ja Mihkel Pogga

Eesti Betooniühingu 2021. aasta üliõpilastööde preemiad said Erik Teder ja Mihkel Pogga

Eesti Betooniühing andis välja 2021. aasta üliõpilaspreemiad, mille võitjad valis ühingu juhatus välja Tallinna Tehnikaülikooli esitatud betoonialaste lõputööde hulgast.

Erik Teder sai preemia ehitiste projekteerimise ja ehitusjuhtimise magistritöö “Plaatvundamendi modelleerimine ja arvutus” eest. “Ülesanne on tänapäeval põletavalt aktuaalne hoone kandekonstruktsioonide ja pinnase koostöö arvestamiseks projekteerimises, erinevate arvutusmeetodite ja ka arvutusprogrammide kasutamiseks ja nende kalibreerimismeetodite välja töötamiseks,“ ütles juhendaja Aldur Parts.

Mihkel Poggale tõi preemia ehitiste projekteerimise ja ehitusjuhtimise magistritöö “3D-printimisbetooni koostise alusuuring” (juhendaja – lektor Tanel Tuisk).

Retsensent Hillar Joon, Novarc Groupi nõukogu esimees: „Magistritöö eesmärgiks on uurida liivade terastikulise koostise ja tiheduste ning erinevate lisandite mõju 3D-printimiseks sobiva betoonsegu väljatöötamiseks. Magistritöös on uuritud superplastifikaatori, veehoidvuse tõstmise lisandi, tardumise kiirendamise lisandi, fiibri ja paisutatud klaasgraanulite mõju peeneteralisele betoonile eesmärgiga saada andmeid edasiste 3D-printimisbetooni segude väljaarendamiseks.“

Preemiafondis on ühekordselt väljajagatavana 3600 eurot. Välja jagatakse korraga kuni kolm preemiat. Preemia jagatakse lõputöö koostaja ja juhendaja vahel rahalise suhtena 3:1.

Preemiad andis üle Eesti Betooniühingu tegevdirektor Toomas Vainola TTÜ-s lõpuaktusel.

Head Uudised GoodNews