1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ESTON KOHVER ON VABA! President Toomas Hendrik Ilvese avaldus pärast Eston Kohveri vabanemist
ESTON KOHVER ON VABA! President Toomas Hendrik Ilvese avaldus pärast Eston Kohveri vabanemist

ESTON KOHVER ON VABA! President Toomas Hendrik Ilvese avaldus pärast Eston Kohveri vabanemist

Eesti-Lipp-Matti-Paglant
Foto: Matti Paglant

Täna võtame rinnast kollased lindid, mis näitasid meie lootust ja toetust, et möödunud aasta 5. septembril Eesti territooriumilt röövitud ning Venemaal vangistatud Kaitsepolitsei ametnik Eston Kohver jõuaks koju tagasi.

Nüüd on Eston Kohver – sitke, meelekindel ja lojaalne Eesti riigiametnik – jälle kodus, abikaasa ja nelja lapse kõrval.

Ma tänan kõiki inimesi paljudest ametkondadest, kes tegutsesid pika aasta kestel samm sammu haaval, leidlikult ja järjekindlalt Eston Kohveri vabastamise nimel ning kes olid toeks talle endale ja ta perele. Samuti tänan kõiki kaaskodanikke, kes väljendasid oma lootust Eston Kohveri tagasi tulemisele.

Tunnustan meie liitlasi nende rahvusvahelise toetuse ja solidaarsuse eest, mis oli jõuline, nähtav ja mõjus.

Lõpuks ei olnudki see niivõrd küsimus suurest poliitikast või eriteenistuste mõõduvõtmisest, vaid juhtunu keskmesse sattunud 44-aastasest mehest, kes on teeninud oma riiki ja keda ootab perekond ning kelle naasmiseks tehti nüüd otsustav pingutus.

Osa samme, mida Eesti riik astus, olid kõigile nähtavad ja avalikud. Ent nagu välissuhtluses ikka, kui eesmärgiks on tegeliku tulemuseni jõudmine, siis palju jääb ka asjaosaliste endi teada.

Kohtudes augustis Eston Kohveri perekonnaga lubasin, et Eesti teeb kõik, mida oskab ja suudab, et Eston Kohver oleks kodus tagasi. Eesti riik tegigi seda.

Head Uudised GoodNews