1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Festivali „Narva täis muusikat“ piletimüük algab 29. märtsil
Festivali „Narva täis muusikat“ piletimüük algab 29. märtsil

Festivali „Narva täis muusikat“ piletimüük algab 29. märtsil

Narva9.-13. oktoobril 2016 korraldab Rahvusooper Estonia festivali „Narva täis muusikat“, et tuua ooperi- ja balletikunst idavirumaalastele koju kätte. Festivali piletid on müügil alates 29. märtsist.

Festival toob Narva Geneva keskuse lavale Verdi ooperi „La traviata“, Tšaikovski balleti „Uinuv kaunitar“ ja ooperigala. Lisaks toimuvad beebikontserdid, kammerkontserdid maakondades ja suurejooneline noorteprojekt, mis lõpeb piduliku Lastegalaga. Geneva keskuses avatakse teatriteemaline näitus.

Kokku toimub festivalil „Narva täis muusikat“ pea 30 üritust ja külla sõidab üle 200 estoonlase. Festivalile oodatakse 4000 külastajat.

Laste ja õpetajate sissejuhatus Lastegala teemasse algas juba eile – 28.-30. märtsil toimub Ida-Virumaa koolides Estonia haridusprojektide ringreis, mille raames on lastel võimalik osa saada balletti tutvustavatest haridusprojektidest „Balletilugu“ ja „Päikesekuningast Kratini“ ning ooperiteemalisest võistlusest „Ka ooper kõlab tuttavalt“. Lastegala proovid algavad samuti juba kevadel ning Estonia parimate juhendajate käe all on noortel võimalik osa võtta laulu, pillimängu ja tantsu õpitubadest, aga ka grimmi, kostüümide ja dekoratsioonide töötubadest, mille jooksul valmistatakse ette kõik, mida 12. oktoobril laval näha saab.

Piletid hinnaga 3-18 eurot on alates tänasest müügil Piletimaailmas ja Piletilevis. Kammerkontsertide piletid on müügil enne kontserdi algust kohapeal.

Kavandatav maakonnafestival on Estonial juba kolmas. Esimest korda külastati aastal 2012 Järvamaad festivaliga „Ooper ja ballett südames“. 2014. aastal toimus festival Saaremaal nime all „Estoonlastelt saarlastele“. Kokku on seni toimunud festivale külastanud üle 13000 inimese.

Head Uudised GoodNews