1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. FINGLERI EKSKLUSIIV! Janno Reim: temaatilised ja sihtgruppidele mõeldud ajakirjad on vahvad
FINGLERI EKSKLUSIIV! Janno Reim: temaatilised ja sihtgruppidele mõeldud ajakirjad on vahvad

FINGLERI EKSKLUSIIV! Janno Reim: temaatilised ja sihtgruppidele mõeldud ajakirjad on vahvad

Super Hot Cosmos Blues Bandi ninamees Janno Reim Foto: Helen Vunder
Super Hot Cosmos Blues Bandi ninamees Janno Reim
Foto: Helen Vunder

Fingleri digikiosk alustas eelmisel nädalal koostööd Super Hot Cosmos Blues Bandiga. Super Hot Cosmos Blues Band on andekatest muusikutest kokku pandud projekt, mille esimene singel “Maybe, maybe” valiti läbi aegade tihedaimas konkurentsis “Eesti Laulu” poolfinaali. Kõik Finglerist ajakirja ostnud saavad singli tasuta kaasa! Fingleri blogi otsustas bändi vokalisti ja kidramehe Janno Reimiga veidi juttu puhuda. Mõnusat lugemist!

 

Mida Sa viimati lugesid ja millise mulje see jättis?

Hetkel on pooleli Jules Verne „Saladuslik saar“, mis seni oli minu jaoks kuidagi kahe kaane vahele jäänud. Väga põnev, detailne ja hariv.

Kui suur lugeja Sa üldse oled? Palju aastas loed ja mis kirjandust kõige enam armastad?

Olen vist maailma kõige aeglasem lugeja. Raamatutesse imbun kuidagi periooditi, aastane skoor on võib-olla paar-kolm raamatut. Kui voodisse raamatu kaasa võtan, siis unenägudele lülitan ümber kindlasti juba enne 20ndat loetud lehekülge. Armastan seiklusjutte. Vahest sekka nuusutan ka mõne pöörase tegelase elulugu. Veel meeldib lugeda inimeste mõtteid ja iga päev täpselt kell 11:11 kella vaadata.

Milline raamat on Sulle seni sügavaima mulje jätnud?

Kui üldse tohib midagi niimoodi ekstra välja tuua, siis üks lemmik on kindlasti Bulgakovi „Meister ja Margarita“. Räägib olulistel teemadel ja vajutab ka tänapäevase mõistes ilusasti valupunktidele. Humoorikas ja piisavalt sõge fantaasialend mõnusaks garneeringuks. Või siis hoopis vastupidi…

Milline on sinu seos digilugemisega? Kas oled juba raamatuid-ajakirju digitaalselt lugenud ja kas arvad, et teed seda tulevikus veel rohkem?

Digilugemus on mul praegu küll täiesti null. Olen üldse kehv digitoodete tarbija. Kuigi saan aru, et digitaalselt on kogu kraam oluliselt lihtsasti kättesaadavam ja mugav kasutada. Kõikide tehnoloogia arengute ja uudistega olen jätnud kaasa minemata. Võib-olla isegi nii poolteadlikult ja vägisi. Armastan naturaalsust, paberi lõiget peos ja raamatute lõhna!

Kuidas sa hindaksid Eesti ajakirjade ja raamatukirjutajate aga ka üldse ajakirjanduse taset? Mis sind häirib?

Eestlane on väga tubli sulesepp! Eestlane on üldse päris tubli kõiges, kui ikka viitsib südamega ja täielikult süveneda ja pühenduda nii-öelda „oma asjale“. Temaatilised ja sihtgruppidele mõeldud ajakirjad on vahvad! Näiteks kalapüügi või kitarriajakirjad jt. Neid sirvides ei teki seda tunnet, et no kurat, viige ennast ometi natukenegi asjadega kurssi ja ärge palun üldistage kogu aeg kõike! Igapäevauudised on meil kahjuks teadagi valdavalt kantud negatiivsusest. Kõiksugu s*ta loopimine tüütab. Küllap on seda ainest ka eestimaakese peal pisut kesiselt. Oleks tore, kui uudisekünnise ületaks vahel näiteks ka see, kui keegi hea inimene ühele õnnetule härrale oma viimased kaks eurot ära annab, kõrvuti uudisega, et Evelin Ilves läks jälle vales kohas üle tee, kaks turvameest kaasas.

Kumb on parem – hea raamat või keskmine muusikapala?

Haa-haa! Keskmine muusikapala, hmm… Nagu mingi Keskerakonna valimislauluke? Hea raamat on kindlasti parem!

Super Hot Cosmos Blues Band pääses Eesti Laulu poolfinaali väga tihedas konkurentsis – mitte kunagi polnud Eesti Laulule esitatud nii palju lugusid. Kas edu tuli üllatusena ja millised on edasised ambitsioonid?

Edu tuli väikese üllatusena ja kergendusohkega. Väga ilus, et peale regulaarse, tihtipeale liialt ja vägisi produtseeritud ja sisutühja pop-ballaadi kõrvale antakse inimestele siit-sealt tasapisi ka teistsugust, võib-olla pisut ehedama emotsiooniga kraami nuusutada. Ehk ei ole kõik veel päris p..ses. Eestis tehakse ju järjest rohkem päris head mussi!
Edasised ambitsioonid on järjest lugusid salvestada ja need kuulajateni toimetada. Võib-olla ka aasta lõpuks plaadiga maha saada, mine tea. Umbes peale 20ndat albumit tahaks teha oma kodulinna kohviku ja seal inimestele head musa pakkuma hakata. Olge liinil, varsti saab lisa!

Muusikateadlikule inimesele pole teie bändi liikmed võõrad kujud. Näiteks Nevesist ja Supernovat teavad kõik – kas teised bändid ja projektid on praegu stand-by peal või sootuks tegevuse lõpetanud.

Nevesis töötab järgmise albumi lugude kallal ja loodetavasti õige pea koputame kogu portsuga õige stuudio uksele. Kõik on hästi ja asjad juhtuvad täpselt oma õigel ajal!

Miks peaks eesti rahvas just teid Eurovisioonile valima?

„Maybe Maybe“ kukkus välja selline üsna kaasahaarav lugu. Rahvusvahelisel areenil ja publikule läheks see tõenäoliselt hästi peale ja raputaks ehk natuke, ma arvan. Ülejäänud eurovärgist eristub ja torkaks kindlasti kõrva. Eesti saaks ehk Balkaniltki mõne punkti. Ja Venemaalt…

Uuri lähemalt SIIT!

Usutles Oliver Lomp

Head Uudised GoodNews