1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Fotod! Põhja-Tallinnas õpetatakse noori elektritõukeratast valitsema
Fotod! Põhja-Tallinnas õpetatakse noori elektritõukeratast valitsema

Fotod! Põhja-Tallinnas õpetatakse noori elektritõukeratast valitsema

Põhja-Tallinnas algasid koolilastele suunatud töötoad, kus õpetatakse, kuidas elektrilisi tõukerattaid ohutult kasutada.

Töötoad käivitatakse koostöös Põhjala Tehase ja transpordiplatvormiga Bolt, kes annab kasutamiseks 20 elektrilist tõukeratast ja kiivrit. Esialgu võtavad koolitusest osa 8. klasside õpilased nii Põhja-Tallinnast kui ka teistest linnaosadest – kokku ligi 700 koolinoort.

Põhja-Tallinna vanema Peeter Järvelaidi sõnul on praegune projekt jätkuks eelmisel aastal toimunud ekstreemspordi töötubadele ja trennidele, mille käigus jagati noortele infot turvavarustusest ja liiklusohutusest ning võimaldati uusi teadmisi praktiseerida.

„Loodetavasti oskavad koolituse läbinud noored hinnata elektriliste tõukeratastega kaasnevaid riske, tunnevad liikluskultuuri ja märkavad liikluses ohtlikke situatsioone. Projekti eesmärk ongi pakkuda noortele esmast kokkupuudet elektriliste tõukeratastega ohutus kohas, mitte linnaliikluses,“ sõnas Järvelaid.

Töötoad koosnevad teoreetilisest ja praktilisest osast. Kõigepealt tutvuvad noored elektrilise tõukeratta ja turvavarustuse kasutamise põhimõtetega ning liikluseeskirjadega. Seejärel on noortel võimalus proovida tõukerattasõitu ohutus keskkonnas linnaliiklusest eemal. Selleks paigaldati Põhjala angaari vigurrada, kus tõukerattaga harjutusi sooritades kinnistatakse töötubades omandatud teoreetilisi teadmisi.

Projekti läbiviimist toetab Tallinna haridusamet.

Fotod: Aleksander Gužov

Head Uudised GoodNews