1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD! Tallinna linnajuhid korraldasid eesti keele aasta puhul vastuvõtu eesti keele õpetajatele
FOTOD! Tallinna linnajuhid korraldasid eesti keele aasta puhul vastuvõtu eesti keele õpetajatele

FOTOD! Tallinna linnajuhid korraldasid eesti keele aasta puhul vastuvõtu eesti keele õpetajatele

Täna toimus Lauluväljaku klaassaalis Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti ja linnavolikogu esimehe Tiit Teriku vastuvõtt Tallinna koolide ja lasteaedade eesti keele õpetajatele eesti keele aasta puhul.

Tervitussõnavõtus ütles linnapea Mihhail Kõlvart, et see vastuvõtt on sümboolne nii aja kui ka koha poolest. „100 aastat tagasi sai eesti keelest riigikeel, 150 aastat tagasi toimus aga eestlaste esimene laulupidu. Eesti keel ja eesti kultuur on Eesti riigi vundament, sõnas Kõlvart. „Me kõik oleme eesti keele ja kultuuri kandjad. Aga alati on inimesi, kes võtavad suurema vastutuse. Just täna on siia kutsutud inimesed, kellel on suurem vastutus, et eesti keel oleks täie tervise juures. Ja nad on võtnud selle vastutuse vabatahtlikult. Täna ongi meil võimalus tänada eesti keele õpetajaid selle suure töö ja vastutuse eest“, lisas linnapea

Linnavolikogu esimees Tiit Terik ütles, et kõikvõimalikud mängud ja harjutused on teinud ka eesti keele õpetamise ja õppimise mänguliseks ja huvitavaks ja suur tänu õpetajatele selle eest, et neid uusi meetodeid edukalt kasutatakse.

Vastuvõtul anti meened üle kõige pikaajalisema staazhiga eesti keele õpetajatele. Viis õpetajat on eesti keelt õpetanud 50 aastat: Saima Sagur Tallinna Pelgulinna Gümnaasiumist, Elle Veigel Kadrioru Saksa Gümnaasiumist, Helmi Kelle Tallinna Kristiine Gümnaasiumist, Henn Rajalo Tallinna Mustjõe Gümnaasiumist ja Valentina Dikovitš Tallinna 53. Keskkoolist.

Vastuvõtul esinesid Tallinna Kammerorkester dirigent Risto Joosti juhatusel ning laulja Lenna Kuurma.

Head Uudised GoodNews