1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. G4S-i turvatöötaja äratas mehe, kel kärssas toas küünlaalus
G4S-i turvatöötaja äratas mehe, kel kärssas toas küünlaalus

G4S-i turvatöötaja äratas mehe, kel kärssas toas küünlaalus

Tartus asuvas hostelis unustas mees küünla plastikust alusele põlema ja jäi ise magama. Plastikust alus läks kärssama ja tööle hakkas hoone tulekahjusignalisatsioon. Mees ärkas G4S-i turvatöötaja uksekoputuse peale ja suurem põleng hoiti sellega ära.

13. detsembril kell 02.15 sai turvaettevõtte G4S juhtimiskeskus tulekahju häireteate Tartus asuvast hostelist. Olukorda saadeti kontrollima patrull. Kohale jõudnud turvatöötaja selgitas automaatse tulekahjusignalisatsiooni puldilt välja, kust täpsemalt häireteade tuleb. Samuti aitas üks majaelanikest tal kiirelt õige toaukse üles leida.

Koridoris oli tunda plastmassi kõrbemise lõhna. Kui turvatöötaja kõvasti toauksele koputas, avas selle lõpuks mees, kes oli koputuse peale unest ärganud. Toast imbus sigaretisuitsu- ja plastmassi põlemise lõhna. Ukse avanud mees oli alkoholijoobetunnustega.

Turvatöötaja kontrollis toa üle. Selgus, et elanik oli magama jäänud, kuid unustanud põleva küünla kustutada. See põles lõpuni ja sulatas sedasi plastikust aluse. Turvatöötaja sõnul oli laual küünla läheduses veel põlevmaterjali ja oli vaid õnnelik juhus, et seal suurem tulekahju alguse ei saanud.

Kiirabi ja päästjate abi vaja ei läinud.

Põlema unustatud küünlast alguse saanud põlengutele saavad turvatöötajad kutseid iga aasta detsembris. Kergesti süttivad esemed tuleks lahtisest tulest eemale hoida nii, et kui põlema unustatud küünal peaks lõpuni põlema, ei põhjusta see tulekahju. Esmatähtis on siiski lahtist tuld mitte omapead jätta.

Head Uudised GoodNews