1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Haridusalgatus Edumus kaasas välismaale laienemiseks 180 000 eurot
Haridusalgatus Edumus kaasas välismaale laienemiseks 180 000 eurot

Haridusalgatus Edumus kaasas välismaale laienemiseks 180 000 eurot

Eesti haridusvaldkonna idufirma Edumus, mis saadab spetsialiste põhitöö kõrvalt koolidesse õpetama, kaasas tuntud Eesti ja Soome investoritelt 180 000 eurot välismaale laienemiseks. Spetsialistide koolidesse viimine aitab leevendada õpetaja puudust ja rikastada haridust praktiliste teadmistega.

UNESCO Statistika Instituudi (UIS) andmetel tuleb 2030. aastaks põhi- ja keskharidusse kaasata 69 miljonit uut õpetajat.

„21. sajandi koolid vajavad uut tüüpi õpetajaid. Teadlased, tarkvaraarendajad, insenerid ja muud spetsialistid peaks olema kooliharidusse rohkem kaasatud ja jagama õpilastega oma praktilisi teadmisi. Edumuse tarkvaralahendus aitab koolid kokku viia õpetamissooviga spetsialistidega, toetades neid lisaks koolitusprogrammiga. Sel aastal käivitub Edumuse platvorm lisaks Eestile ka Ukrainas, samuti on käimas läbirääkimised Usbekistanis,” ütles haridusalgatuse Edumus asutaja Maria Rahamägi.

Haridusvaldkonna idufirma Edumus, mis soovib lahendada ülemaailmset õpetajate puudust, kaasas Eesti ja Soome investoritelt 180 000 eurot platvormi edasiarendamiseks, laienemiseks Eestis ning tegevuse alustamiseks Ukrainas ja Usbekistanis.

„Edumus on suurepärane näide sellest, kuidas Fin-Est Bay piirkonnas sünnib haridusinnovatsioon. Oleme avanevatest võimalustest väga põnevil,” kommenteerisid investeerimisfirma Random Ventures partnerid Peter Vesterbacka ja Kustaa Valtonen.

„Viimase saja aasta jooksul on haridusmaastik püsinud sisuliselt muutumatuna ja innovatsioonist on pidevalt puudus. Näen, et Edumus suudab täita mõlemad lüngad – esiteks aidata lahendada õpetajate järelkasvu probleemi ja teiseks rikastada klassiruumi teoreetilist poolt eri valdkondade spetsialistide elukogemusega,” lausus Edumuse mentor, Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni (EstBAN) president Kristjan Raude.

Lisaks Peter Vesterbackale (Rovio, Slush) ja Kustaa Valtonenile (Random Ventures, Finest Bay Area) kuuluvad Edumuse investorite hulka näiteks Martin Henk (Pipedrive) ja Märt Aro (Dream Apply, Nordic Ed Tech Forum “N8”).

2019. aastal asutatud haridusalgatus on kahe aastaga koolidesse saatnud juba üle 40 spetsialisti. 2021/22. õppeaastal saadab Edumus koolidesse üle Eesti kuni 200 väikese koormusega spetsialistist õpetajat. Edumuse 2021/22. õppeaasta partnerid on Eesti Energia ja LHV.

Eestis sündinud globaalne haridusalgatus Edumus kutsub spetsialiste panustama haridusse, õpetades ühes koolis ühele klassile ühe õppeaasta vältel ühte ainet. Spetsialistidest õpetajatele on Edumuse programm vabatahtlik ja tasuta, kuid neid toetatakse nii õpetamiskoolituse ja juhtimisoskuste arendamise kui ka mentorite võrgustikuga.

Head Uudised GoodNews