1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. HEA UUDIS! LHV toob turule viipemaksekaardid
HEA UUDIS! LHV toob turule viipemaksekaardid

HEA UUDIS! LHV toob turule viipemaksekaardid

Foto: Margus Johanson
Foto: Margus Johanson

LHV Pank hakkab juba augusti lõpus pakkuma viipemaksevõimalusega pangakaarte ning teeb viipemaksete vastuvõtu võimalikuks kaupmeeste makseterminalides.

LHV vahetab välja pakutava pangakaartide valiku. Pank teatas klientidele saadetud kirjas, et juba augusti lõpus saab kõikidel LHV uutel pangakaartidel olema viipemaksega tasumise võimalus. Uue kontaktivaba (ingl near field communication, NFC) tehnoloogiaga kaardiga saab tasuda Eestis kuni 10-eurose ostu eest ilma kaarti makseterminali panemata ja PIN-koodi sisestamata. Tuleb lihtsalt viibata viipemakset võimaldava makseterminali kohal. Viipemakseid saab teha maksekohtades, kus on sellekohane märgistus.

„Uued LHV pangakaardid muudavad väikeste ostude tegemise senisest märksa mugavamaks ja hoiavad kokku nii ostjate kui ka kaupmeeste aega. Enam ei pea pisiostude puhul kaarti terminali panema ega PIN-koodi sisestama. Soovime pakkuda Eestis uudset viipemakse lahendust oma klientidele esimeste seas,“ ütles LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu.

Ühtlasi lõpetab LHV seniste deebetkontot ja krediidikontot ühel kaardil võimaldavate pangakaartide väljastamise. Kõik praegu klientide käsutuses olevad kahe kontoga kaardid toimivad senistel tingimustel kuni kehtivusaja lõpuni.

Viipemaksevõimalusega kaardi kuutasu on erakliendile 1 euro ja ärikliendile 2 eurot. Nooremad kui 26 aasta vanused kliendid kasutavad LHV pangakaarte ka tulevikus tasuta.

„Soovime minna uutele pangakaartidele üle järk-järgult ja seepärast ei puuduta muudatused meie seni väljastatud pangakaarte. Kahe kontoga kaarti saab sellel märgitud kehtivusaja lõpuni endist viisi edasi kasutada. Soovi korral saavad kliendid tellida viipemaksekaardi endale ka enne olemasoleva kaardi aegumist,“ ütles Erki Kilu.

LHV annab kaardiuuenduste kohta lisainfot juba lähinädalate jooksul. Lisateave saab SIIT!

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab üle 250 inimese ja LHV pangateenuseid kasutab üle 95 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on rohkem kui 170 000 klienti.

Head Uudised GoodNews