1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Heidy Purga osaleb Euroopa Liidu kultuuri-, audiovisuaal- ja spordiministrite kohtumisel
Heidy Purga osaleb Euroopa Liidu kultuuri-, audiovisuaal- ja spordiministrite kohtumisel

Heidy Purga osaleb Euroopa Liidu kultuuri-, audiovisuaal- ja spordiministrite kohtumisel

Kultuuriminister Heidy Purga on täna visiidil Brüsselis, kus osaleb Euroopa Liidu kultuuri-, audiovisuaal- ja spordiministrite nõukogul.

„Loovisikute ja kultuuriprofessionaalide toimetulek on asjakohane teema üle maailma. Kindlasti on huvitav kuulata, kuidas Euroopa kolleegid oma riikides seda keerulist teemat käsitlevad, meie loomepalgad on siin kindlasti üheks võimalikuks näiteks. Ootan arutelusid, kuidas saaks loomemajanduse stimuleerimisega parandada kultuurivaldkonnas töötavate inimeste toimetulekut. Lisaks käsitleme spordiministritega turvalise spordikeskkonna teemat. Kuna sport on üks kõige kasulikum tegevus inimeste füüsilisele ja vaimsele tervisele, on väga oluline, et spordikeskkond oleks turvaline ja ohutu nii sportlastele kui ka pealtvaatajatele, tagades kõigile ühiskonnaliikmetele meeldiva kogemuse,“ ütles kultuuriminister Heidy Purga.

Euroopa Liidu kultuuri- audiovisuaalvaldkonna poliitiline mõttevahetus keskendub loovisikute ja kultuuriprofessionaalide töötingimuste parandamisele. Spordiministrite poliitiline mõttevahetus keskendub turvalisele spordikeskkonnale ning vihakõnele spordis.

  • Lisaks tutvustab kultuuriminister oma Euroopa kolleegidele kultuuripealinn Tartu 2024 kontseptsiooni ning kutsub kolleege sündmustest osa võtma.
Head Uudised GoodNews