1. Avaleht
  2. Ajalugu
  3. Jüri Ratas ja teised osalevad täna Nõmme Rahu kirikus Tartu rahu tänupalvusel
Jüri Ratas ja teised osalevad täna Nõmme Rahu kirikus Tartu rahu tänupalvusel

Jüri Ratas ja teised osalevad täna Nõmme Rahu kirikus Tartu rahu tänupalvusel

Täna, 2. veebruaril kell 18 tähistatakse Nõmme Rahu kirikus (Võsu 5) Tartu rahulepingu sõlmimise 102. aastapäeva. Muusikalisel tänupalvusel võtavad sõna Lauri Paeveer, Jüri Ratas, Urmas Paet, Tiit Terik, Leho Lõhmus ja Ove Sander.

Nõmme linnaosa vanem Lauri Paeveer sõnas murelikult, et sarnaselt 102. aasta tagustele sündmustele on ka praegune olukord meist ida pool ärev ja murettekitav. „Nii nagu siis, on ka praegu oluline mitte tunda hirmu ning säilitada tasakaalukus ja kaine mõistus. Ilma hirmuta, sirge selja ja selge silmavaatega saame üle igast raskusest,“ rääkis kaitseliitlasest linnaosavanem.

„Nõmme Rahu kirik on elavaks meenutuseks 102 aastat tagasi sõlmitud Tartu rahulepingule, mis lõpetas sõjategevuse, kinkis rahvusvahelise tunnustuse ja rahu noorele Eesti Vabariigile. Tänases rahutus maailmas kutsume kõiki taas kokku, et küünlapäeva õhtul Nõmme Rahu kirkus jätkata kõikide aegade rahutegijate tööd ning paluda Jumala õnnistust ja hoidmist Eestimaale ja kogu maailmale,“ kutsus EELK Usuteaduse Instituudi rektor ja Nõmme Rahu koguduse õpetaja Ove Sander inimesi mälestusteenistusele.

Nõmmelase Elvi Pirgi ellukutsutud traditsioonilisel tänupalvusel esineb muusikaliste vahepaladega Laikrete perebänd ning orelil Brigitta-Selestina Petropaulova.

Vastavalt valitsuse kehtestatud piirangutele peavad siseruumides kandma maski kõik 12-aastased ja vanemad inimesed.

Head Uudised GoodNews