1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KESKKONNASÕBRALIK HARIDUSASUTUS! Kolm Pärnu lasteaeda said rohelise lipu
KESKKONNASÕBRALIK HARIDUSASUTUS! Kolm Pärnu lasteaeda said rohelise lipu

KESKKONNASÕBRALIK HARIDUSASUTUS! Kolm Pärnu lasteaeda said rohelise lipu

Kolm Pärnu lasteaeda said rohelise lipu Pärnu Kesklinna Lasteaeda, Pärnu Lasteaeda Päikesejänku ja Paikuse Seljametsa Lasteaeda tunnustati ülemaailmselt tuntud ökomärgisega „Roheline lipp“, mis näitab haridusasutuse keskkonnasõbralikkust.

Foto: Pärnu Kesklinna Lasteaed

Roheline lipp antakse haridusasutustele, kes on kujundanud oma keskkonnahariduse strateegia, järgivad seda õppetöös, maja haldamisel ja kogu tegevuse korraldamisel ning on lisaks lastele ja õpetajatele kaasanud keskkonnategevustesse lapsevanemad ja kõik haridusasutuse töötajad. „Eelduseks on, et keskkonnatöörühma eestvedamisel töötaks edukalt kogu kollektiiv. Tähtsateks märksõnadeks on keskkond ja säästev areng,“ selgitas Päikesejänku õppealajuhataja Maret Põlluste.

Ökomärgist „Roheline lipp“ võivad taotleda haridusasutused, kes osalevad ülemaailmses programmis Eco-Schools Global (Eestis „Roheline Kool“). Pärnu haridusasutustest on lisaks kolmele rohelise lipu saajale „Rohelise Kooli“ programmiga liitunud Pärnu Kellukese Lasteaed, Pärnu Tammsaare Lasteaed, Paikuse Lasteaed Mesimumm ja Pärnu Kuninga Tänava Põhikool.

Rohelise kooli eesmärgiks on aidata lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks. Programmi juhib Taani keskkonnaharidusorganisatsioon Foundation for Environmental Education (FEE), kes annab välja ka näiteks Pärnu ranna keskkonnasõbralikkust ja suplusvee puhtust näitavat Sinilippu. Eestis juhib „Rohelise Kooli“ programmi Eesti Looduskaitse Selts, tegevust koordineerib MTÜ Koolitus- ja Nõustamiskeskus HARED. Eesti liitus programmiga 2016. aastal, selles osaleb 100 haridusasutust.

Ülemaailmselt on „Rohelise Kooliga“ liitunud üle 51 000 haridusasutuse 68 eri riigist. Pärnu Kesklinna Lasteaed, Pärnu Lasteaed Päikesejänku ja Paikuse Seljametsa Lasteaed olid Pärnust esimesed, kes „Rohelise Kooli“ programmi kriteeriumid täitsid ja kaheks aastaks Rohelise lipu said.

Head Uudised GoodNews