1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. KÕIK ON OODATUD! Läänemere ümber paiknevate riikide Rohelised erakonnad korraldavad rannakoristuse talgud
KÕIK ON OODATUD! Läänemere ümber paiknevate riikide Rohelised erakonnad korraldavad rannakoristuse talgud

KÕIK ON OODATUD! Läänemere ümber paiknevate riikide Rohelised erakonnad korraldavad rannakoristuse talgud

Eestimaa Rohelised19. septembril korraldavad kõik Läänemere ümber paiknevate riikide Rohelised erakonnad rannakoristuse talgud, et koristada rannast plast, klaas jm prügi.

Läänemere ökoloogiline olukord on väga kehv. Rootsi kroonprintsess Victoria on öelnud Läänemerest kõneledes: “Ometi on suurim väljakutse meie kõigi jaoks mõista, et Läänemere kaunis pealispind ei räägi tõtt. Tõsiasi on see, et kümnest maailma suurimast surnud meretsoonist seitse asub Läänemeres. Meri on sügavalt mu südames.”

Üle 10 miljoni tonni prahti jõuab igal aastal ookeanidesse. Ka Läänemeri ei ole erand. Umbes 75% prahist, mis satub kalurite võrkudesse, on plastikjäätmed – plastikpurgid, kilekotid, pakkimiskile jm. Merelinnud lämbuvad või nälgivad. Kalad, merekarbid ja hülged kannatavad väikeste plastitükkide pärast. Kalurid kurdavad saastatud saagi ja rikutud võrkude üle.

Plastik on meie meredes pikaajaline probleem: kulub 350 kuni 400 aastat, kuni see ükskord laguneb. Üheskoos soovitakse kaitsta elutähtsat ökosüsteemi ja elada jätkusuutlikult.

Kell 11.00 alustatakse Russalka ja sadama vahelise ala koristamist Kadriorus – kõik on oodatud!

Uuri lähemalt SIIN!

Head Uudised GoodNews