1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kolmapäeval algab Tartu hariduslaat
Kolmapäeval algab Tartu hariduslaat

Kolmapäeval algab Tartu hariduslaat

1. märtsil kell 9:30 avab Tartu Variku Kool oma uksed algavale hariduslaadale. Juba viiendat korda toimuv Tartu hariduslaat kannab sel aastal pealkirja „Õppiv õpetaja jääb ellu“.

Hariduslaada avab Tartu linnapea Urmas Klaas. Päeva fookusesinejaks on Mondo maailmaharidus- ja teavitusprogrammi juht Maria Sakarias. Hariduslaadal jagatakse häid kogemusi 29 õpitoas. Sellel aastal on Tartu lasteaiad ja koolid kaasanud õpitubade tegemisse ka oma partnereid väljastpoolt ning esinejate seas on näiteks ka Elmari saatejuht, Oskuste Labor OÜ ja ERMi esindajad, külla tulevad Päästeamet, Naiskodukaitse, Invaru OÜ, Tartu Loodusmaja, Avita kirjastus, MTÜ Haridusmentorid ja lisaks ka esindusi teistest haridusasutustest mujalt Eestist.

Foto: Shutterstock.com

„Õpetaja amet eeldab kohanemist erinevate olukordadega ja uute teadmiste-oskuste omandamist, kuid samas pakub selle töö tegemine ka rohkeid õpivõimalusi nii kolleegidelt kui enda tehtud analüüsidest,“ rääkis laada korraldusmeeskonda kuuluv Tartu Kivilinna Kooli direktor Karin Lukk. „Ükskõik kui hea ettevalmistuse on õpetaja ülikoolist kaasa saanud, on tema ametis alati nii palju muutuvat, et ilma pideva õppimiseta läheb tal raskeks – õpetaja jaoks on õppimine üks olulisemaid ellujäämise kunste. Järgmine, 2024.aasta on Tartu kultuuripealinna aasta, mille fookus on just ellujäämise kunstidel. Hea meel on näha, et õpetajad oskavad õppimist kui üht väga olulist ellujäämise kunsti juba täna väärtustada.“

Tänavusele laadale on registreerunud 350 osalejat 108 asutustest, mille hulgas on 54 kooli, 26 lasteaeda ja muud haridusega seotud haridusasutust (muuseumid, muusikakoolid, MTÜd jt) erinevatest Eestimaa paikadest. Laadale tullakse nii Tartu linnast ja lähiümbrusest (Elva, Võnnu, Puhja, Nõo, Tabivere, Vastse-Kuuste jm) kui ka kaugemalt – Värskast, Võrust, Viimsist, Keilast, Toilast, Tallinnast jm.

  • Hariduslaat toimub 1. märtsil Tartu Variku Koolis (Piima 1) ning sellel osalemine on kõigile tasuta.
Head Uudised GoodNews