1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Neste esitles uusi ja säästlikke määrdeaineid
Neste esitles uusi ja säästlikke määrdeaineid

Neste esitles uusi ja säästlikke määrdeaineid

Neste toob 2023. aasta esimeses kvartalis Soomes, Rootsis, Balti riikides ja Poolas turule uue määrdeainete sarja Neste ReNew™. Uue sarja tootmiseks hakatakse kasutama taastuvaid ja taaskasutusse võetud rafineeritud baasõlisid.

Muudatusega pakub Neste tarbijatele valikuvõimaluse vähendada oma sõltuvust toornaftast ja astuda samm jätkusuutlikuma tuleviku suunas ka määrdeainete kasutamisel. „Meie eesmärk on vähendada oma klientide oma kasvuhoonegaaside heitkoguseid aastas 20 miljonit tonni hiljemalt 2030ndaks. Nii äri- kui ka eratarbijad nimetavad taastuvtoorainete, taastuvenergia ja ringmajanduse lahenduste kasutamist kliimamuutuste ohjeldamisel oluliseks,“ ütleb Neste Soome turunduse ja teenuste äriüksuse B2B müügijuht Joni Pihlström.

Ligi nelikümmend aastat on Neste laborites tehtud uurimis- ja arendustööd määrdeainetega, et need sobiks kasutamiseks ka kõige nõudlikumates oludes ning tagaks mootorite ja hüdraulika suurima jõudluse ja energiatõhususe. Neste senine määrdeainete valik hõlmas mootoriõlisid erinevatele kergsõidukitele, raskeveokitele ja põllumajandusmasinatele, samuti hüdroõlisid, tööstusmäärdeid ja määrderasvu. Uus Neste ReNew tooteperekond lisab tarbijate jaoks valikusse jätkusuutlikud* mootoriõlid bensiini- ja diiselautodele, kaubikutele ja hübriidmootorite, samuti traktoriõlid ja hüdraulikaõlid kasutamiseks põllumajanduses ja masinatööstuses.

„Uued Neste ReNew määrdeõlid saab olemasolevates masinates kohe kasutusele võtta ning need sobivad enamiku vastava jõudlusega seniste määrdeainete asendamiseks. Valides alternatiivse määrdeaine astuvad tarbijad sammu jätkusuutlikuma tuleviku suunas ning samal ajal on ka sõidukite ja masinate kõrge jõudlus tagatud,“ lisab Pihlström.

Neste eelnevalt turule toodud jätkusuutlikud lahendused kasvuhoonegaaside heitkoguste vähendamiseks on Neste MY Renewable DieselTM diislikütus maanteesõidukitele ja Neste MY Sustainable Aviation FuelTM lennukikütus. Neste uued elektrilaadimislahendused Neste ChargingTM ja Neste MY Renewable ChargingTM on täna kättesaadavad äri- ja eraklientidele Soomes.

*) Toodetes, mille tootmiseks on kasutatud taastuvaid baasõlisid, on taastuvtoorainete sisaldus vähemalt 60% ning lõpptoodang on pea 50% ulatuses taastuvtoorainest.

Head Uudised GoodNews