1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tants
  4. Konkursiga otsitakse pealavastajat ja lähteideed Tallinna tantsupeole
Konkursiga otsitakse pealavastajat ja lähteideed Tallinna tantsupeole

Konkursiga otsitakse pealavastajat ja lähteideed Tallinna tantsupeole

Tallinna Rahvatantsujuhtide Selts kuulutas välja avaliku konkursi Tallinna tantsupeo kunstilise lähteidee ja pealavastaja leidmiseks.

„Tallinna tantsupidu on pealinna üks tippsündmuseid, millega tähistame 2023. aastal Tallinna päeva ka rahvakultuuri valdkonnas,“ märkis Eesti Rahvakultuuri Keskuse Tallinna rahvakultuurispetsialist Riin Kivinurm. „Tantsupeoga hoiame ja väärtustame UNESCO vaimse kultuuripärandi nimistusse kantud laulu- ja tantsupidude traditsiooni ning püsime ka üleriiklike pidude vahelisel perioodil tantsuenergias.“

Tallinnas kultuurivaldkonda kureeriva abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on koorilaul, rahvatants ja pillimäng tallinlaste seas väga populaarsed ja soov pidudel osaleda suur. „Eesti rahvakultuuris on tantsul olnud alati kandev roll. See on läbi aegade olnud meile oluline nii kultuurilises, hariduslikus, sotsiaalses kui ka majanduslikus mõttes. Peame end uhkusega nii laulu- kui ka tantsurahvaks,” ütles ta. „Üleriigilised laulu- ja tantsupeod on vaieldamatult meie rahvuskultuuri suursündmused, ent need ei toimu igal aastal, mistõttu aitab Tallinna tantsupäev panustada traditsiooni ja tantsurõõmu säilitamisse ka suurte pidude vahe-aastatel.“

Konkursitööde laekumise tähtaeg on 31. oktoober. Konkursi tulemusena avalikustab Tallinna Rahvatantsujuhtide Seltsi juhatus Tallinna tantsupeo kunstilise lähteidee võitja ja pealavastaja hiljemalt 30. novembril.

Tallinna tantsupidu on kavas 15. mail 2023. Pidu korraldab Tallinna Rahvatantsujuhtide Selts koostöös Tallinna kultuuri- ja spordiameti ning Eesti Rahvakultuuri Keskusega.

Tantsupeod on ligi 100-aastase ajaloo jooksul kasvanud suuretendusteks, mis ühendavad osalejaid ja pealtvaatajaid. Taasiseseisvunud Eesti esimene Tallinna tantsupidu toimus 2017. aastal ja selle lavastas Elo Unt.

Head Uudised GoodNews