1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KONTAKTIVABA NUTIKAPP I Nutikapp hakkab looma Tartu Linnaraamatukogus uusi võimalusi
KONTAKTIVABA NUTIKAPP I Nutikapp hakkab looma Tartu Linnaraamatukogus uusi võimalusi

KONTAKTIVABA NUTIKAPP I Nutikapp hakkab looma Tartu Linnaraamatukogus uusi võimalusi

Tartu Linnaraamatukogu korraldab hanke kontaktivabade nutikappide soetamiseks, et vähendada viiruseleviku riski ja anda lugejatele võimalus tagastada või laenutada raamatuid ka väljaspool raamatukogu lahtiolekuaega.

“Kontaktivaba laenutuse võimalused muutusid eriti aktuaalseks sel kevadel koroonaviiruse levikust tingitud eriolukorra ajal. Nutikapid aitaksid olla valmis järgmisteks kriisideks,” selgitas Tartu Linnaraamatukogu direktor Piret Talur, miks mõnda aega mõtteis olnud hange just nüüd teoks saab.

Foto: Tartu Linnaraamatukogu

Raamatute laenutamiseks ja tagastuseks mõeldud nutikapil saab esialgu olema vähemalt 40 laegast ning see paigaldatakse väljapoole linnaraamatukogu peahoonet. Kapid ühendatakse linnaraamatukogus kasutusel oleva infosüsteemiga, mis võimaldab raamatute tagastamise või laenutamise ka lugeja andmetega kokku viia.

Kui nutikapp lugejate seas hästi vastu võetakse, plaanib linnaraamatukogu hankida samalaadsed kapid ka harukogudesse. Tartu Linnaraamatukogust saab teadaolevalt esimene rahvaraamatukogu Eestis, kus nutikapp kasutusele võetakse.

Sobivate kappide leidmiseks korraldatakse hange eeldatava maksumusega 33 000 eurot, millest 10 000 eurot kaetakse raamatukogu hoonete majandamiskuludest ja 23 600 eurot linnavalitsuse koroonaviiruse fondist.

Head Uudised GoodNews