1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kristiine kutsub kuulama infotundi linnaaianduse teemal
Kristiine kutsub kuulama infotundi linnaaianduse teemal

Kristiine kutsub kuulama infotundi linnaaianduse teemal

Täna, 17. jaanuaril kell 17.00 toimub Kristiine Linnaosa Valitsuses (Metalli tn 5) linnaaianduse teemaline infotund. Teemat tutvustab linnaaianduse ekspert Maria Derlõš.

Kogukonnaaia loomine on hea võimalus tegeleda aiandusega, kui endal isiklik aed puudub. Igal huvilisel on võimalik istutada silmailuks lilli või juurvilja- ja maitsetaimede peenraid, mida hiljem toidu tegemisel kasutada.

Kogukonnaaiad on aastatega muutunud aina populaarsemaks – Tallinnas tegutses 2022. aastal kokku 29 kogukonnaaeda ning see arv suureneb veelgi. Kristiines on Kristiines on loodud aktiivsete kodanike abil kolm kogukonnaaeda: Otto Krameri aed (Keemia tn 41), Flora kogukonnaaed (Linnu tee 9) ja Kristiine City Rändaed (Seebi tn 22A ja Rivi tn 8 nurgal).

Teisipäevases infotunnis räägitakse, millest alustada ja millega arvestada, kui soov on päris uut aeda rajada. Ühtlasi nõustatakse ka neid, kes juba kogukonnaaias tegutsevad.

„Kogukonnaaias kaasa löömine on hea võimalus luua kogukonnatunnet, soodustada ühistegevusi, juurutada keskkonnateadlikkust ning tervislikke eluviise,“ ütles Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe ning lisas: „Lisaks sellele, et inimesed loovad hea enesetunde endas, on aktiivsete rohenäppude abil loodud kogukonnaaiad linnapildis esteetilised ning annavad võimaluse luua ka harivaid õpikeskkondi.“

  • Infotund toimub Metalli tn 5 V korrusel.
  • Infotunnist toimub ka Kristiine Linnaosa Valitsuse Facebooki lehel otseülekanne.
Head Uudised GoodNews