1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kultuuriministeerium on toetanud 2023. aasta rahvusvahelisi spordisündmusi pea viie miljoni euroga
Kultuuriministeerium on toetanud 2023. aasta rahvusvahelisi spordisündmusi pea viie miljoni euroga

Kultuuriministeerium on toetanud 2023. aasta rahvusvahelisi spordisündmusi pea viie miljoni euroga

Kultuuriministeerium on eraldanud rahvusvaheliste spordisündmuste Eestis korraldamiseks 2023. aastaks kokku ligi 4,75 miljonit eurot. Seni on toetatud 44 rahvusvahelist võistlust, mis elavdavad Eesti majandust, tutvustavad Eestit kui sihtriiki ning rikastavad meie spordielu.

„Eesti on rahvusvaheliste spordivõistluse korraldamiseks tõesti kõigi võimaluste maa – kõrgel tasemel sporditaristu, professionaalsed korraldajad ning märkimisväärsete tulemustega sportlased meelitavad siia aina enam spordisündmusi. Eestisse saabuvad pealtvaatajad ja sporditipud aitavad elavdada meie majandust ning annavad loodetavasti ka Eesti inimestele inspiratsiooni liikumiseks. Eriti praegu, mil oleme kuulutanud 2023. aasta liikumise teema-aastaks,“ ütles kultuuriminister Piret Hartman.

Tallinna maraton. Foto: Kristo Parksepp

Taotlusvooru „Rahvusvaheliste kultuuri- ja spordisündmuste toetamine“ eesmärk on tuua Eestisse rahvusvahelisi suursündmusi, mis rikastavad nii kultuuri- kui ka spordielu ning elavdavad Eesti majandust. Voor arvestab eelkõige ürituste majanduslikku mõju – tingimuseks on, et ürituse tulemusena välisrahaga Eestis tehtud kulutustelt laekuv maksutulu riigile peab olema võrdne vähemalt toetuse 1,2 kordse summaga. Kõige suuremad toetussummad, 600 000 eurot ja 420 000 eurot, on voorust vastavalt saanud MTÜ Sportlik Eesti triatlonivõistluse Ironman Tallinn korraldamiseks ning MTÜ Maratonijooksud Tallinna Maratoni korraldamiseks. Ürituste lõplikud toetussummad selguvad pärast majandusliku mõju analüüsi valmimist.

Taotlusvoorust „Rahvusvaheliste spordisündmuste läbiviimine Eestis“ toetati kokku 36 kõrgetasemelise rahvusvahelise võistluse korraldamist. Kõige suurema toetuse ehk 100 000 eurot sai Eesti Suusaliit murdmaasuusatamise 2023. aasta maailma karikavõistluste etapi korraldamiseks.

Samuti toetab Kultuuriministeerium 1,85 miljoni euroga Rally Estonia autoralli maailmameistrivõistluste etapi korraldamist.

Kõigi toetuste saajatega saab tutvuda Kultuuriministeeriumi kodulehel.

Head Uudised GoodNews