1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lastekaitse Liit sai veebis valmis toreda advendikalendri
Lastekaitse Liit sai veebis valmis toreda advendikalendri

Lastekaitse Liit sai veebis valmis toreda advendikalendri

1. detsembrist on avatud Targaltinternetis.ee advendikalender, millest leiab nippe nutiseadmete turvalisemaks kasutamiseks suurtele ja väikestele.

“Tavapärase kommikalendri asemel tekkis meil soov pakkuda inimestele miskit palju põnevamat ja mis saab olla parem kui uued teadmised,” sõnas Kerli Valner, projekti Targalt Internetis teavitustöö koordinaator Lastekaitse Liidus.

Kalendris on igaks päevaks üks praktiline nõuanne, mille saab kohe kasutusse võtta. Näiteks leiab sealt vastused küsimustele, mida silmas pidada sotsiaalmeediarakenduste kasutamisel, kuidas luua tugevaid paroole ja sisse seada kaheastmeline autentimine, millised on kasulikud äpid ja mängud ja kuidas neid tasakaalukalt tarbida, mis on filtrimull ja kuidas hinnata info usaldusväärsust ning kuidas toetada enda ja lapse turvalist veebikasutust.

Kalendri kiitis heaks Politsei- ja Piirivalveameti kommunikatsioonibüroo politseikapten Maarja Punak: “Ma olen näinud igasuguseid toredaid jõulukalendreid, kuid see on midagi uut. Iga päev ootab külastajaid üks kompvek kasuliku soovituse kujul.”

Valner kutsus uudistajaid üles otsima igas kalendriaknas ka päeva tähte. Kõik kalendri vaatajad, kes saavad päeva tähtedest kokku lahendussõna ja selle ära saadavad, osalevad temaatiliste meenete loosimises.

Advendikalendri koostamisse panustasid Lastekaitse Liit, Haridus- ja Noorteamet ning Tallinna Tehnikaülikool.

Head Uudised GoodNews