1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Maaülikooli magistriõppesse esitati avaldusi 27 riigist
Maaülikooli magistriõppesse esitati avaldusi 27 riigist

Maaülikooli magistriõppesse esitati avaldusi 27 riigist

Maaülikoolis lõppes avalduste vastuvõtt kõrghariduse 1. ja 2. astme inglise õppekeelega õppekavadele.

Kõige uuemale, põllumajanduse ja toiduainete tootmise ärijuhtimise õppekavale esitati 76 avaldust. Hetkeseisuga on vastuvõetuks osutunud 30 kandidaati. Avaldusi esitati sellistest riikidest nagu Nigeeria, Kamerun, Bangladesh, India, Pakistan, Iraan, Afganistan, Alžeeria, Ghana, Hiina, Kanada, Maroko, Sierra Leone ja Süüria. Vastuvõtukatsena pidid kandidaadid kirjutama motivatsioonikirja ja läbima Skype’i vahendusel intervjuu, kus testiti teadmisi kandidaadi kodumaa põllumajanduse ja toidutootmise, ärijuhtimise ning Eestis ja Euroopas õppimise kohta.

Kuigi maastikuarhitektuuri magistriõppekavale esitatud avalduste arv oli võrreldes eelmise aastaga väiksem, olid kõik kandidaadid õppekorraldusspetsialist Eda Aitseni sõnul erialaselt tugevad. Esitati 14 avaldust. Vastu võeti 13 kandidaati sellistest riikidest nagu Etioopia, Indoneesia, Palestiina ja Rumeenia.

Veterinaarmeditsiini inglise õppekeelega õppekavale esitati 69 avaldust. Suure osa neist moodustasid üliõpilaskandidaadid Soomest, avaldusi esitati aga ka näiteks Vietnamist, Ameerika Ühendriikidest, Aserbaidžaanist, Egiptusest, Hondurasest, Lätist, Rootsist ja Saksamaalt. Erialale vastuvõetud selguvad juuni lõpuks.

Head Uudised GoodNews