1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Mis on Tallinnas keskkonnasõbraliku liikumise kuu kavas?
Mis on Tallinnas keskkonnasõbraliku liikumise kuu kavas?

Mis on Tallinnas keskkonnasõbraliku liikumise kuu kavas?

September on Tallinnas keskkonnasõbraliku liikumise kuu, mis 16.-22. septembrini hõlmab ka üle-euroopalist kampaaniat „Euroopa liikuvusnädal“. Mõlema ürituse ühine moto on „Jalgsi ja rattaga liikudes hoiad tervist ja keskkonda!“.

20. aastat korraldatava Euroopa liikuvusnädala (European Mobility Week) ja 10. aastat korraldatava Tallinna keskkonnasõbraliku liikumise kuu ühiseks eesmärgiks on parandada rahvatervist aktiivsema liikumise ja säästva linnatranspordi edendamise kaudu. Tallinn koostöös linnaosavalitsuste, eri ametite ja teiste koostööpartneritega on võtnud eesmärgiks luua meeldiv ja ohutu linna- ja liikluskeskkond, kus saab liikuda mugavalt, turvaliselt ja keskkonda säästvalt.

„Kutsume inimesi üles hoidma füüsilist ja vaimset vormi ning samas ka avastama kodulinna. Soovime innustada inimesi liikuma rohkem jalgsi, jalgrattal ja ühistranspordiga, mis kõik on keskkonnasõbralikud liikumisviisid,“ sõnas abilinnapea Kalle Klandorf. „Iga teekond saab alguse esimesest sammust ja tore on astuda neid samme koos. Üle linna on kokku pandud mitmekesine programm spordi-, liikumis- ning orienteerumisüritustest, rattasõidukoolitustest ja teistest ühistegevustest, millest tasub kindlasti osa võtta.“

Reedel, 3. septembril saab kaasa teha rulluisutajate ühissõidul Freeskate Movement, mis algab ja lõpeb Vabaduse väljakul.

10.–12. septembrini toimub regiooni suurim rahvaspordisündmus Tallinna Maraton. Kavas on distantsid 42,2 km, 21,1 km, 10 km ja seoses erilise olukorraga ka virtuaaljooks, mille distantsi saab läbida vahemikus 1.–30. septembrini.

8.–29. septembrini saab osaleda õppevisiitidel ja koolitustel Tallinna õppeaedades. Vahetatakse kogemusi loodus- ja aiahariduse valdkonnas ning tehakse ringkäike õppeaedades. Jagatakse teadmisi ja kogemusi aia kavandamisest, ehitamisest, hooldamisest, õuesõppest ja loodusharidusest.

16.–23. septembrini aga viiakse kaheksas kogukonnaaias läbi tasuta välitreeninguid, mis on heaks võimaluseks nii tervist turgutada kui ka Tallinna kogukonnaaedu külastada.

Kogu programmiga saab tutvuda ja üritustele registreeruda veebilehel.

Head Uudised GoodNews