1. Avaleht
  2. Märka Last
  3. Muusikute fond PLMF käivitas lastele joonistusvõistluse “Ukraina heaks”
Muusikute fond PLMF käivitas lastele joonistusvõistluse “Ukraina heaks”

Muusikute fond PLMF käivitas lastele joonistusvõistluse “Ukraina heaks”

Joonistusvõistlus “Ukraina heaks” on loodud eesmärgiga kutsuda Eesti õpilasi kaasa mõtlema ja teadvustama Ukraina laste olukorda praeguses sõjakriisis. Samas soovitakse aidata kaasa Eesti andekate laste ja noorte loomingulise potentsiaali arendamisele, et olla tulevikus oma talendiga eeskujuks ja innustada ka teisi.

  • Võistlustöid oodatakse 13. novembriks aadressile plmf@plmf.ee. Parimate tööde autoreid tunnustatakse ja autasustatakse 17. novembril kell 19 Tallinna Jaani kirikus Virumaa Muusikafestivali 17.11-10.12.2023 esitluskontserdil “Poola kontserdid – muusikaga Ukraina heaks”.

Muusikafestivali esitluskontserdil, kus antakse üle joonistusvõistluse parimatele tunnustusauhinnad, astub Eesti publiku ette kammerorkester Poolast – Baltic Neopolis Orchestra. Solistidena astuvad üles Emanuel Salvador – viiul, Konstantin Heidrich – tšello, Agnieszka Sawicka- viiul ning Emilia Goch Salvador – vioola. Orkestri kontsertmeister on tippviiuldaja Yevgeniy Kostrytskyy, kes on Ukraina päritolu, nagu ka külalissolistina üles astuv PLMF stipendiaat bass Pavlo Balakin, kes on tuntust kogunud väljapaistvate rollidega RO Estonias. Esitusele tulevad teosed heliloojatelt Łukaszewski, Sõlvestrov, Górecki, Nisinman, Skoryk, Kilar, Bach, Mendelssohn ja Mozart. Kontserti rahastab Poola Kultuuri- ja Rahvuspärandi Ministeerium Kultuuriedendamise fondi toetusel. Poola Vabariigi Suursaatkond Tallinnas on kontserdi auväärseks patrooniks ning Ukraina Suursaatkond Eestis on heaks toetajaks.

Kõigile võistlustöö saatnud lastele on kontserdile sissepääs vaba.

  • Virumaa Muusikafestivali raames toimub lisaks esitluskontserdile ja joonistuvõistlusele heateo algatus “Ukraina heaks”, mille eesmärgiks on meistriklasside korraldamine Ukraina muusikaõpilastele väljapaistvate Eesti muusikute juhendamisel.
Head Uudised GoodNews