1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nõmme jagab libeduse tõrjeks graniitsõelmeid
Nõmme jagab libeduse tõrjeks graniitsõelmeid

Nõmme jagab libeduse tõrjeks graniitsõelmeid

Nõmme linnaosa valitsus alustas talvise libeduse tõrjeks tasuta graniitsõelmete jagamist korteriühistutele, lasteaedadele, koolidele ja pensionäridele.

Graniitsõelmeid on Nõmme linnaosa vanema Grete Šillise sõnul tasuta jagatud Nõmmel juba aastaid ning pidevalt on kasvanud ka sõelmete kasutajate hulk.

„Kui alguses oli aktsiooni eesmärgiks anda elanikele teada, et libeduse tõrjumiseks liiva ei kasutataks, siis tänaseks on fookus muutunud ning põhiliseks sooviks on eakate ja korteriühistute abistamine libedusetõrje tagamisel,“ rääkis linnaosavanem.

„Ühistutele ja haridusasutustele anname kaks 25-kilost kotti, eramajadele ühe koti graniitsõelmeid. Sõelmed tuuakse linnasoa valitsuse poolt teie kinnistule,“ lausus Šillis.

Graniitsõelmete saamiseks saab ennast registreerida ekraanivormil või ühendust võtta linnaosavalitsuse infotelefonil 645 7333 või e-posti aadressil valdeku@tallinnlv.ee. E-kirja sisus on vajalik märkida kinnistu aadress ja taotleja nimi ning kirjutada aadressi taha KÜ, kui tegemist on korteriühistuga.

Eelmisel sügisel telliti Nõmmel graniitsõelmeid pea 700. aadressile ja jagati välja rohkem kui 23 tonni sõelmeid.

Tuletame meelde, et lume- ja libedustõrjeks kõnni- või pargiteel pole lubatud kasutada tuhka või kloriide. Libeduse tõrjeks kasutatava puistematerjali tera läbimõõt peab olema 2-6 mm. Vastavate Tallinna linna heakorra eeskirja nõuete eesmärk on libedusetõrje vahendite jääkreostuse ja lendlevate peenosakeste vähendamine välisõhus.

Head Uudised GoodNews