1. Avaleht
  2. Haridus
  3. „Ohutult kooli“ õpetab lasteaia lastele ohutut käitumist läbi mängu
„Ohutult kooli“ õpetab lasteaia lastele ohutut käitumist läbi mängu

„Ohutult kooli“ õpetab lasteaia lastele ohutut käitumist läbi mängu

Täna toimub Tartu Karlova Lasteaia Sassi maja õuel lasteaedade ohutuspäev koolieelikutele „Ohutult kooli!“

Koolieelikutele tutvustatakse ohutut käitumist läbi mänguliste võistluste. Viieliikmelistel lasteaedade võistkondadel tuleb läbi käia võistluspunktidest, kus pannakse oma teadmised ja oskused proovile ning saadakse lisateavet teemadel liiklusohutus, tuleohutus, esmaabi sõbrale, Häirekeskusesse helistamine ja mida teha, kui leiad abivajava metslooma.

Kõikide teemade katmiseks on ohutuspäeva kaasatud Transpordiamet, Päästeameti Lõuna Päästekeskus, Keskkonnaamet ja Tartu Koolitervishoiu OÜ. Samasugust formaati lasteaedadele ohutuspäeva läbiviimiseks on kasutatud ka 2019. aastal Tartu Lasteaia Meelespea ohutuspäeval.

Ohutusega seotud oskused ja teadmised ning vigastuste ennetamine on osa lasteaedade tegevusplaanidest. Tartu abilinnapea Mihkel Lees ütles, et ohutuspäevaga tuletame lastele meelde, kuidas keerulistes olukordades tegutseda ning kellele erinevatest muredest või juhtumitest teada anda. „Tartu linna ja partnerite eesmärk on ühiselt tegutsedes aidata kaasa meie laste ohutuse tagamisele,“ ütles Lees.

Tartu Karlova Lasteaed kutsus ohutuspäevale osalema sõbrad lasteaedadest Poku, Naerumaa ja Helika. Võistkonnad võtavad  kaasa oma loovtöö ohutusest „Tean ja oskan“ ja seda esitletakse kõigile osalejatele.

  • Ohutuspäeva viib läbi Tartu Linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakond koos Tartu Karlova Lasteaiaga ning üritust toetab Tartumaa Omavalitsuse Liit.
Head Uudised GoodNews