1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Pärnu puude hoolduslõikused on selleks aastaks lõppenud
Pärnu puude hoolduslõikused on selleks aastaks lõppenud

Pärnu puude hoolduslõikused on selleks aastaks lõppenud

Pärnu linn tellis tänavu hoolduslõikuse enam kui tuhandele pargi- ja alleepuule. Kõik selleks aastaks kavandatud hooldustööd on nüüdseks lõpetatud.

Pärnu linnavalitsuse haljastuse peaspetsialisti Kadri Kõresaare ütlust mööda on Pärnu linn 2018. ja 2019. aastal linnapuude hooldusesse märkimisväärselt panustanud. „Puudehooldusega tuleb järjepidevalt tegeleda,” nentis Kõresaar ja lisas, et paaril viimasel aastal on olnud võimalik hooldustöid ulatuslikumalt teostada.

Näiteks sel aastal võeti ette Riia maantee ning Mai, Aia, Ringi, Võimlemise, Akadeemia ja Laia tänavate ääres kasvavad puud. Hooldustööd jõudsid ka mitmesse parki. Rannapargis Ranna puiestee ning Lehe ja Supeluse tänavate vahele jäävas pargiosas läbis hoolduslõikuse üle 170 puu. Koidula, Vabaduse ja Vanapargi Vingi tänava poolses osas hooldasid arboristid kokku ligemale 300 puud.

Tänavaäärsete ja Rannapargi puude hooldamine läks maksma 43 000 eurot. Koidula, Vabaduse ja Vanapargi puude hooldustööd maksid 15 912 eurot, millest 90 protsenti tasus KIK ja ülejäänu linn.

Hoolduslõikused tegi riigihanke võitnud OK Acer.

Head Uudised GoodNews