1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Pirita Kõrkjasaare asustasid taas lehmmullikad
Pirita Kõrkjasaare asustasid taas lehmmullikad

Pirita Kõrkjasaare asustasid taas lehmmullikad

17. mail toodi Pirita jõe ürgoru maastikukaitsealal asuvale Kõrkjasaarele seitse lihaveis-lehmmullikat, keda on plaan pidada seal sügiseni. Lehmmullikad aitavad kaasa ürgoru maastiku hooldamisele.

Nende karjatamine on üks tõhusamaid meetodeid niitude korrastamisel nii, et ökosüsteemi tasakaal säiliks. Tänu lehmadele saavad Kõrkjasaare niidud kenasti madalaks pügatud ning loomad aitavad kaasa võsast ja kõrgest rohust vabanemisele ka raskesti niidetavates piirkondades.

“Mullikate toomine Kõrkjasaarele on vahvaks traditsiooniks saamas Pirital, millega säilitame piirkonna ilu võimalikult looduslikul viisil,” sõnas Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit. “Loomade karjatamise tulemusena saame tagada maastiku regulaarse hoolduse ning luua paremad tingimused taimede ja loomade elutegevuseks. Samuti on see võimalus kohalikele elanikele ja külastajatele nautida loomi ja kaunist looduskeskkonda.”

Lisaks maastiku hooldamisele pakuvad lehmad paljudele külalistele silmailu. Nende kohalolek on ürgoru maastikul kauniks vaatepildiks ning annab külastajatele võimaluse jälgida loomade igapäevaelu looduse rüpes.

Head Uudised GoodNews