1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirital alustanud väärikate huvikool tõi täissaali
Pirital alustanud väärikate huvikool tõi täissaali

Pirital alustanud väärikate huvikool tõi täissaali

Täna tõi esmakordselt Pirital toimunud väärikate huvikool Pirita päevakeskuse saali ligi poolsada kuulajat. Huvi terviseloengu vastu oli suur, nentis päevakeskuse juht Klaarika Post, rõõmustades, et kohale olid jõudnud ka need, kes tavapäraselt siia majja ei jõua.

Foto: Pirita Linnaosa Valitsus

Väärikate esimesel kohtumisel astus üles Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees ja tunnustatud tervisespetsialist doktor Arkadi Popov. Doktor Popovi juhtimisel algatati Eestis telemeditsiini projekt, mis vahendab arstiabi üle interneti maale, väikesaartele ja kiirabiautodesse.

Postimehe poolt aasta inimeseks valitud doktor võttis luubi alla terviseteemad, rääkis erakorralise meditsiini köögipoolest, selle kasvavast trendist ning muuhulgas sellest, millised on kiirabi väljakutsete erinevad kriteeriumid.

Arst toonitas, et parim on ennetav koostöö perearstiga, mil tervislik olukord ei vaja veel erakorralist sekkumist.  Juttu tuli ka õendusabist, ämmaemandusabist. Kuulajad said vastused oma küsimustele.

Arkadi Popov. Foto: Pirita Linnaosa Valitsus

„Pirita väärikate huvikool on suurepärane võimalus vanemaealistele püsida elukestva õppe lainel ning saada inspiratsiooni tervislikuks ja aktiivseks eluks. Ootame kõiki kord kuus Pirita päevakeskuses aadressil Metsavahi tee 4,“ kutsub linnaosa vanem Kaido Saarniit.

Huvikool hakkab kord kuus reedeti pakkuma mitmekülgseid loenguid ja koolitusi ning toob Piritale väärtuslikud teadmised ja õppimisvõimalused vanematele elanikele.

Järgmine loeng toimub reedel, 27. oktoobril kell 12. Siis tuleb kõnelema toitumisnõustaja Eva-Liisa Kaaristo.

Järgnevatel kuudel ootavad osalejaid huvitavad teemad ja kogenud eksperdid, kes räägivad tervisliku toitumise ja elustiili, turvalisuse ja kriisi ennetamise, vaimse heaolu olulisusest ja stressi leevendamisest, aiandusest, aktiivsest eluviisist.

  • Huvikool kestab maini. Loengud on tasuta.
Head Uudised GoodNews