1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Põhiseaduskomisjonis leidis toetust kodanikuühiskonna arengukava
Põhiseaduskomisjonis leidis toetust kodanikuühiskonna arengukava

Põhiseaduskomisjonis leidis toetust kodanikuühiskonna arengukava

KodanikuühiskondRiigikogu põhiseaduskomisjon toetas üksmeelselt kodanikuühiskonna arengukava 2015-2020 ja saatis selle 18. veebruari Riigikogu istungile arutamiseks.

„See kava peaks andma tõuke kodanikuühiskonna hoogsamaks arenguks,“ ütles põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste. „Riigiga usinalt suhtlevad ja võimekad vabaühendused ning ühiskondlikult aktiivsed kodanikud on üldistes huvides, sest see on märk tugevast ja tervest ühiskonnast.“

Ta lisas, et valitsus on teinud põhiseaduskomisjoni märkusi arvestades kavas vajalikud muudatused.

Maruste lausus, et komisjon väljendas sarnaselt riigikontrolliga ka muret kodanikuühiskonna rahastamise suurema läbipaistvuse ja selgema arvestamise osas, mida kohal viibinud  mittetulundusühingute ja sihtasutuste liidu (EMSL) juhataja Maris Jõgeva jagas ning lubas edaspidises tegevuses arvestada.

Valituse algatatud kodanikuühiskonna arengukava 2015-2020 eesmärgiks on avaliku võimu ja kodanikuühenduste tihe koostöö, kodanikuühenduste võimekuse kasv probleemide ennetamisel ja lahendamisel ning ressursside tagamine võimekatele kodanikuühendustele.

Arengukavas olevate tegevuste elluviimiseks on 2015. aastal ette nähtud umbes 1,6 miljonit eurot. Arengukava rakendusplaani maksumus aastatel 2016‒2018 on kavandatud eelarve mõõduka kasvuga ning rakendusplaani nelja aasta eelarve on kokku ligi 7,6 miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews