1. Avaleht
  2. Loomad
  3. TÄHTIS ON KIIRESTI TEGUTSEDA I Politseikoer Toran leidis Järvamaal kadunud poisi
TÄHTIS ON KIIRESTI TEGUTSEDA I Politseikoer Toran leidis Järvamaal kadunud poisi

TÄHTIS ON KIIRESTI TEGUTSEDA I Politseikoer Toran leidis Järvamaal kadunud poisi

Eile käivitas politsei Järva vallas otsingud, et leida kodust lahkunud 16-aastast poissi. Otsingutele kaasatud politseikoer Toran võttis jälje üles ja leidis poisi vähem kui kümne minutiga.

Toran. Foto: PPA

Lääne prefektuuri operatiivjuht Margus Kaldma sõnas, et sedavõrd kiirelt poisi leidmine ei olnud õnnelik juhus. „Inimeste otsingul on väga tähtis tegutseda kiiresti ja mitte kaotada aega. Mida varem annavad lähedased politseile inimese kadumisest teada, seda suurem on võimalus inimene kiirelt leida,“ sõnas Kaldma.

Eile kell 11.30 ajal sai politsei teate, et Järvamaal lahkus kümmekond minutit varem kodust 16-aastane poiss, kelle asukoht oli lähedastele teadmata ning kes muretsesid tema heaolu pärast. „Lähedased käitusid igati õigesti ning saatsime koheselt patrulli piirkonda poissi otsima ning alustasime otsingute planeerimist, kaasates täiendavaid jõudusid. Alarmeerisime vabatahtlikke ja Tallinnast tuli kohale koerajuht koos koeraga,“ lisas Kaldma.

Politsei koerajuht Leonid koos Toraniga alustasid otsinguid kella 13 ajal ning koer võttis koheselt jälje üles. Vähem kui kümne minutiga juhatas koer politseinikud lähedal asuva kuurini, kus poiss viibis. „Politseikoeri saame otsingul kasutada, kui inimese kadumisest ei ole möödas kaua aega, sest siis on jälg veel värske ja suurem võimalus, et koer selle kiirelt üles võtab ja kadunud inimeseni juhatab,“ lisas operatiivjuht.

Kiirabi vaatas kadunud poisi üle, temaga on kõik korras.

  • Igal aastal päästavad PPA teenistuskoerad keskmiselt poolesaja inimese elu, kes on maastikul eksinud või kadunud ja hätta sattunud.
Head Uudised GoodNews