1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Arhitektuur
  4. Põnev sündmus! Open House Tallinn tutvustab pealinna põnevaid ja erilisi hooneid
Põnev sündmus! Open House Tallinn tutvustab pealinna põnevaid ja erilisi hooneid

Põnev sündmus! Open House Tallinn tutvustab pealinna põnevaid ja erilisi hooneid

Arhitektuurisündmus Open House Tallinn toimub 15.–16. oktoobril neljandat korda. Üheks nädalavahetuseks pealinna ligi 30 erilise hoone ning paiga uksi ja telgitaguseid avav üritus toimub vabatahtlike, arhitektuuriekspertide, hoonete haldurite ja elanike-rentnike koostöös. Nõnda on huvilistel võimalus külastada kohti, mis jäävad tavapäraselt avalikkusele suletuks.

Tänavused Open House Tallinna tuurid kutsuvad avastama mitmeid kultuuriasutusi

Nende hulgas on Rahvusooper Estonia ja Tallinna Muusikakool, kuid ka värskenduse saanud – või veel värskendamisel – endisi tehasekomplekse Lurichi Majas ja Fahle pargis.

Lurich_TonuTunnel
Lurich. Foto: Tõnu Tunnel

Pilk heidetakse ka võimukoridoridesse: külastada saab Toompea Lossi ja Pikka Hermanni, Soome ja Rootsi Saatkondasid ning Välisministeeriumit koos unikaalse Kilukarbisaaliga.

Tavapäratult võib leida end konteinerhotellist või muuseumiks ümber ehitatud pommivarjendist. Lisaks viib arhitektuurinädalavahetus huvilised Kruiisiterminali, Hundipea linnaossa ja Koplikandi matkadele.

Kultuurikatel KevinLoigu
Kultuurikatel. Foto: Kevin Loigu

Eelregistreerimiseta ekskursioonid on kõigile tasuta – tarvis on lihtsalt kohale tulla –, kuid mõned asupaigad vajavad etteregistreerimist sümboolse piletitasuga 1 €. Registreerimisega tasub kiirustada, sest tuurid täituvad kiiresti. Tuurid toimuvad eesti, inglise ja vene keeles.

Eesmärk tutvustada linna põnevaid hooneid

Rotermanni Ärihoone R6 (Foto Evert Palmets)
Rotermanni Ärihoone R6. Foto: Evert Palmets

Open House on ülemaailmne sündmustesari, mille eesmärk on tutvustada avalikkusele konkreetse linna põnevaid avalikke hooneid, eramuid, ehitusjärgus olevaid objekte ning kontori- ja tootmishooneid. Open House Tallinnat korraldab Eesti Arhitektuurikeskus ja toetavad Eesti Kultuurkapital, Tallinna linn, Kultuuriministeerium, Briti Nõukogu, Ruukki ja Velux.

Head Uudised GoodNews