1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Alar Karis: tihe koostöö ühiste taristuprojektide vallas aitab oluliselt parandada Balti piirkonna julgeolekut
President Alar Karis: tihe koostöö ühiste taristuprojektide vallas aitab oluliselt parandada Balti piirkonna julgeolekut

President Alar Karis: tihe koostöö ühiste taristuprojektide vallas aitab oluliselt parandada Balti piirkonna julgeolekut

“Eesti ja Läti kriitilise tähtsusega infrastruktuuri jõuline tugevdamine ja ühiste transpordiprojektide edendamine moodustab olulise osa meie julgeolekust ning vastupanuvõimest,” märkis president Alar Karis tutvumiskohtumisel Läti välisministri Baiba Bražega.

Eesti ja Läti kriitilise tähtsusega infrastruktuuri jõuline tugevdamine ja ühiste transpordiprojektide edendamine moodustab olulise osa meie julgeolekust ning vastupanuvõimest.

Kohtumisel puudutati Rail Balticu raudteeprojekti, mis on NATO idatiiva kõige olulisem transpordikoridor ning Tartu-Riia rongiliini peatse avamisega seonduvat. „Lõuna-Eesti jaoks on Riia oluline tõmbekeskus, mistõttu pole praegune kehv ühendus Lätiga meie suurepäraste suhete vääriline,“ rõhutas Eesti riigipea.

Samuti arutati, kuidas koordineerida oma tegevusi Ukraina jätkuval igakülgsel toetamisel pidades silmas nii lähenevat rahukonverentsi Šveitsis kui ka NATO Washingtoni tippkohtumist. „Peame jälgima Šveitsis toimuva rahukonverentsi ettevalmistusi, et rahuplaan oleks igati kooskõlas ÜRO hartaga ja seaks esiplaanile Ukraina territoriaalse terviklikkuse taastamise,“ nentis president Karis kohtumisel.

Peame jälgima Šveitsis toimuva rahukonverentsi ettevalmistusi, et rahuplaan oleks igati kooskõlas ÜRO hartaga ja seaks esiplaanile Ukraina territoriaalse terviklikkuse taastamise.

Head Uudised GoodNews