1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Ilves kohtus Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tuskiga
President Ilves kohtus Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tuskiga

President Ilves kohtus Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tuskiga

President Toomas Hendrik Ilves ja Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk Foto: Euroopa Komisjon
President Toomas Hendrik Ilves ja Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk
Foto: Euroopa Komisjon

President Toomas Hendrik Ilvese kohtumine Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tuskiga keskendus tänase Euroopa suurimatele väljakutsetele nagu ränne ja julgeolek.

President Ilves nentis, et rändekriisi taustal tekkinud lõhe nn Ida- ja Lääne-Euroopa riikide vahel on murettekitav. Eesti riigipea hinnangul peavad nn Ida-Euroopa riigid näitama pagulaste vastuvõtmisel üles solidaarsust, mida oleme seni alates Euroopa Liiduga ühinemisest oma liitlaste poolt kogenud.

“Euroopa Ülemkogul on olnud oluline roll rändekriisi haldamisel, keskendudes üha rohkem rände algpõhjustele,” tunnustas president Ilves.

“Euroopa Ülemkogu on teinud head tööd ka liikmesriikide tasandil ühtsuse saavutamisel, mis puudutab Venemaale kehtestatud majandussanktsioone,” lisas riigipea.

President Ilves ja Euroopa Ülemkogu eesistuja Tusk rääkisid ka populistlike poliitiliste jõudude kasvust Euroopas ning sellega kaasnevast võõrviha õhutamisest ühiskonnas.

Arutlusel olid samuti Venemaale kehtestatud majandussaktsioonid ja Euroopa Liidu edasine strateegia suhetes Venemaaga, sealhulgas energiajulgeolek.

Eesti riigipea kohtus täna ka Euroopa Komisjoni asepresidendi ja digivoliniku Andrus Ansipiga, kellega arutas infotehnoloogia arengutega seonduvaid teemasid.

Head Uudised GoodNews