1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Karis: Hiiumaa väärib parimad ühendusi mandriga
President Karis: Hiiumaa väärib parimad ühendusi mandriga

President Karis: Hiiumaa väärib parimad ühendusi mandriga

Hiiumaad külastanud president Alar Karis kohtus kahel päeval saare omavalitsusjuhtide, turismiedendajate ja ettevõtjatega, kes kõik nimetasid olulise probleemina parima ühenduse loomist saare ja mandri vahel. “Selleks, et Hiiumaa elu ja ettevõtlus veere peal asuval maal areneks jõudsamini on vaja riigi kaasabil paremaid ja odavamaid ühendusi,” lausus riigipea.

“Hiidlastele on tähtsad kõik ühendused, olgu selleks praam, lennuk või internet. Praegu on üks murekoht see, et pere ja autoga saarele tulek on paljudele kulukas. Paremad ühendused aitavad saare ettevõtetel edukamalt hakkama saada ja areneda ning avavad Hiiumaad senisest rohkem siseturismile,” lisas president Karis.

“Hiiumaal on see miski, mis meelitab külalisi nii Eestist kui ka kaugemalt. Hiidlased ise ütlevad, Hiiumaa on koht, kus saab õppida päriselt puhkama ja võib lihtsalt logeleda,” sõnas riigipea.

Ta kiitis kaasaegset praamiliiklust mandri ja saarte vahel, kuid küsis, kas riigile kuuluva laevafirma kasum võiks olla väiksem ja piletihinnad seeläbi odavamad.

Head Uudised GoodNews