1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Karis küsib Narva noortelt arvamust Narva tuleviku kohta
President Karis küsib Narva noortelt arvamust Narva tuleviku kohta

President Karis küsib Narva noortelt arvamust Narva tuleviku kohta

President Alar Karis osaleb täna festivalil Station Narva 2022, et kuulata BAZARi avalikku arutelu „Narva – mis ja kes?“. Homme kohtub riigipea Tartu Ülikooli Narva kolledži ja Pähklimäe gümnaasiumi noortega.

„Kõigepealt tuleb kuulata ja siis saab ka rääkida,“ selgitas president Karis, miks ta läheb tavakuulajana viis aastat Narvas arvamusfestivalile sarnanevaid arutelusid korraldanud BAZARi mõttetalgutele „Narva – mis ja kes?“. „Igaühel meist on Narvast oma ettekujutus, aga oluline on teada, kuidas näevad Narvat ja selle linna identiteeti narvalased ise. Nemad otsustavad, milline on tuleviku Narva, sest see on nende elu ja nende tulevik, kõrvalseisjad saavad neile olla toetajateks ja mõnikord ehk ka taganttõukajateks. Ärme unusta, et Narva on meie suuruselt kolmas linn.“

Homsetel kohtumistel Tartu Ülikooli Narva kolledži Narvast pärit tudengitega ja Pähklimäe Gümnaasiumi õpilastega soovib president Karis kuulda noorte mõtteid kodulinna võimalikust tulevikust, aga samuti üleminekust eestikeelsele kooliharidusele.

„Olen kindlalt seda meelt, et eesti keele oskus annab koolilõpetajatele võimaluse Eestis edasi õppimiseks, aga samuti töö leidmiseks ning mis eriti oluline, see annab neile võimaluse osaleda nii kohaliku kui ka riigielu korraldamises,“ ütles president Karis. „Teisalt saan aru, kui keeruline on üleminek eestikeelsele õppele, mis toob lisapingutust paljudele õpetajatele ja õpilastele.“

  • Riigipea annab homme koolitunni Pähklimäe Gümnaasiumi lõpuklasside õpilastele, samuti kohtub ta Narva-Jõesuu linnapea Maksim Iljiniga ning Narva volikogu esimehe Vladimir Žavoronkovi ja linnapea Katri Raikiga.
Head Uudised GoodNews