1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Riigikogu esimees kinnitas Tsihhanovskajale Eesti jätkuvat toetust Valgevene rahvale
Riigikogu esimees kinnitas Tsihhanovskajale Eesti jätkuvat toetust Valgevene rahvale

Riigikogu esimees kinnitas Tsihhanovskajale Eesti jätkuvat toetust Valgevene rahvale

Riigikogu esimees Jüri Ratas kohtus täna Valgevene opositsiooni esindaja Svjatlana Tsihhanovskajaga. Kohtumise fookuses olid viimased arengud Valgevenes ning 23. mail Minskis aset leidnud tsiviillennuki sundmaandumine.

„Jälgime Valgevene rahva püüdlusi võitluses vaba ja demokraatliku tuleviku eest jätkuva tähelepanu ja toetusega,“ rääkis Ratas. „Tsiviillennuki maanduma sundimine ning seeläbi reisijate ja meeskonna elu ohtu seadmine on lubamatu. Tegemist oli selgelt rahvusvahelise õiguse rikkumisega ning riikliku terroriaktiga, mis vajab selget ja mõjusat reageerimist,“ rääkis Ratas.

Ta rõhutas, et Eesti jätkab teema rahvusvaheliste organisatsioonide fookuses hoidmisega. Samuti kinnitas Riigikogu esimees, et Eesti nõuab 23. mail vahistatud Valgevene opositsiooniaktivisti Roman Pratasevitši ja teiste poliitvangide tingimusteta vabastamist ning toetab vabade ja õiglaste valimiste läbiviimist Valgevenes.

Tsihhanovskaja andis ülevaate viimastest arengutest Valgevenes ning võimalustest, kuidas rahvusvaheline kogukond Valgevene kodanikuühiskonda toetada saab. Ta tõi esile Valgevene iseseisvuse toetamist, Eesti tegevust ÜRO Julgeolekunõukogus ning sihitud sanktsioone.

Samuti kohtub Tsihhanovskaja Riigikogu liikme Urmas Reinsalu ning Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoniga.

Vaata galeriid!

Head Uudised GoodNews