1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sel pühapäeval avab Nõmme muuseum huvilistele taas uksed
Sel pühapäeval avab Nõmme muuseum huvilistele taas uksed

Sel pühapäeval avab Nõmme muuseum huvilistele taas uksed

5. veebruaril avab teist korda muuseumipühapäevade programmi raames oma uksed Nõmme muuseum (Jaama 18). Muuseum on avatud kell 12-16 ning kohapeal tutvustab Nõmme ajalugu ning ekspositsiooni ajaloolane ja kümnete Nõmme-teemaliste raamatute autor Leho Lõhmus.

Nõmme linnaosa vanema Karmo Kuri sõnul osutus esimene muuseumipühapäev Nõmme muuseumis erakordselt populaarseks. „Jaanuarikuisel muuseumipühapäeval külastas Nõmme muuseumi ligi 150 huvilist, kelle seas oli nii uusi elanikke kui ka põliseid nõmmekaid,“ rääkis linnaosavanem. „Kui igapäevaselt on Nõmme muuseum suletud ja uudistama saab tulla vaid eelneval kokkuleppel, siis kord kuus toimuvatel muuseumipühapäevadel oodatakse kõiki huvilisi tasuta Nõmme ajalooga tutvuma,“ lisas Kuri.

Nõmme muuseum asutati 13. novembril 1935 praeguse Nõmme muusikakooli hoones, kuid suleti 1940. aastal. Nõmme muuseum taasasutati ajaloolise Nõmme raudteejaama ootesaali ja piletikassa ruumides 28. veebruaril 2002. Esimeseks ja pikaajaliseks muuseumi juhatajaks oli Piret Loide. Ajaloolist konsultatsiooni andis ajaloolane Leho Lõhmus. Alates 1. septembrist 2020 kureerib Nõmme muuseumi Nõmme kultuurikeskus ning see on avatud vastavalt kokkuleppele.

Tallinna muuseumipühapäev on linna algatus, et pöörata enam tähelepanu muuseumite igapäevasele tegevusele ja linna rikkalikule kultuurielule ning parandada selle kõige kättesaadavust nii tallinlastele kui Tallinna külalistele. Muuseumipühapäevad algasid 2022. aasta märtsikuus linna hallatavates muuseumites ning on järgmistel toimumiskordadel kaasanud teisi muuseume ja näitusepindu, tehes seda järjepidevalt ka edaspidi. Sündmuste sarja eesmärk on tuua uute sihtrühmade näol inimesi näitustele ja senised külastajad tagasi muuseumitesse.

Rohkem infot ja liitunud muuseumide nimekirja leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews