1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sotsid Keskerakonnale Tallinnas kambakat ei tee
Sotsid Keskerakonnale Tallinnas kambakat ei tee

Sotsid Keskerakonnale Tallinnas kambakat ei tee

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkonna juhi Raimond Kaljulaidi sõnul võttis Keskerakond pealinnas suure valimisvõidu ja seetõttu oleks teistel erakondadel näotu neile niinimetatud kambakat teha, vahendas Pealinn.

“Kohalikud valimised Tallinnas võitis Keskerakond. Keskerakonna esinumber, linnapea Mihhail Kõlvart sai ka isiklikult väga tugeva mandaadi jätkamiseks linnapeana. Selles olukorras peavad sotsiaaldemokraadid võimatuks minna kaasa nn “kambaka” tegemisega valimised võitnud erakonnale. Ütlen väga selgelt: mingit kambakat ei tule,” ütles Kaljulaid.

“Samuti ei ole praktiliselt võimalik ette kujutada maailmavaateliselt nii erinevate erakondade koostööd. Viie osapoolega ning volikogus napi kahehäälelise enamusega koalitsioon ei suudaks pakkuda Tallinnale head juhtimist,” jätkas Kaljulaid.

Tema sõnul on Tallinna linna ees suured väljakutsed. “Uus linnavalitsus peab kohe hakkama tegutsema. Koroonakriisi kiire süvenemine tähendab suuri raskusi paljudele Tallinna peredele ja ettevõtetele. Linn peab inimesi aitama,” ütles Kaljulaid. “Keeruline saab olema järgmise aasta eelarve koostamine, arvestades hinnatõuse ning samuti peab kiiresti edasi liikuma oluliste investeeringutega, nagu näiteks Tallinna Haigla.”

“Selles olukorras ei pea meie võimalikuks minna kaasa poliitmängude ja intriigidega, mille eesmärk on valimiste võitja kõrvale jätmine. Nii tehti 2019. aastal ja see ei olnud õige. Seega saab Keskerakond võtma initsiatiivi ning liikuma edasi linnavalitsuse moodustamise suunas. See on kõigi tallinlaste huvides,” lisas Kaljulaid.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Indrek Saar jättis esmaspäeva hommikul Vikerraadio saates “Vikerhommik” lahtiseks, kas SDE võiks Tallinnas Keskerakonnaga koalitsiooni minna.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ütles öösel pärast valimistulemuste selgumist, et kuna kõik teised erakonnad andsid enne valimisi signaali, et nad näevad peamise probleemina Tallinnas Keskerakonda ja nende eesmärk on Keskerakonnast lahti saada, siis oleks õige ja õiglane, kui kõik need erakonnad paneksid ise kokku koalitsiooni.

Eesti 200 Tallinna linnapeakandidaat Marek Reinaas märkis esmaspäeval, et Eesti 200 abil EKRE Tallinnas võimule kindlasti ei tule.

“Eesti 200 kätega Tallinnas EKRE-t võimule ei tule. See on põhimõtteline küsimus. See on väärtuste küsimus,” teatas ta oma sotsiaalmeedipostituses.

Head Uudised GoodNews